Σημαντική συμφωνία για την Κύπρο στο μεταναστευτικό - Έπεσαν οι υπογραφές με την ΕΕ

Σημαντική συμφωνία για την Κύπρο στο μεταναστευτικό - Έπεσαν οι υπογραφές με την ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα 21/2, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος νωρίτερα, στην παρουσία του Προέδρου, υπέγραψε μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή, συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΕ για το Μεταναστευτικό.

Το Μνημόνιο προνοεί δράσεις σε τρεις βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά τα σημεία εκκίνησης και προέλευσης αυτών των μεταναστευτικών ροών, ο δεύτερος την ενίσχυση των δομών υποδοχής και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο τρίτος την επιστροφή των ροών αυτών στις χώρες προέλευσης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Σχοινάς είπε «είχα μια πολύ ωραία κουβέντα με τον Πρόεδρο για την ευρύτερη κατάσταση στην περιοχή. Ο Πρόεδρος είναι από τους πιο έμπειρους ηγέτες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δεν χρειάζεται να τον ενημερώσω για πολλά, γιατί ξέρει πολλά, και φεύγω πολύ ικανοποιημένος και από τη μεγάλη ιστορική τελετή που είχαμε σήμερα με το Μνημόνιο, αλλά και από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο, συναντήσεις που είναι πάντα πολύ πολύ ενδιαφέρουσες».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

Αύριο (20/10) θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις 11:00 το πρωί. 

BEST OF TOTHEMAONLINE