Κατηγορηματικά διάψευσε την περίπτωση το ΓεΣΥ να οδεύει προς τον γκρεμό ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.
Μιλώντας στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές» ανέφερε αρχικά ότι «το ΓεΣΥ είναι σαν ένα μωρό, πρέπει να του μάθεις πώς να περπατά. Δεν οδεύει προς τον γκρεμό και δεν θα καταρρεύσει. Όχι μόνο θα επιβιώσει αλλά υπάρχουν και σχέδια να το ενισχύσουμε. Εάν δεν πάρουμε μέτρα για να σταματήσουν οι καταχρήσεις τότε θα έχουμε πρόβλημα. Ένας οργανισμός που έχει 300 εκατομμύρια στην τράπεζα, πώς είναι δυνατό να καταρρεύσει; Θα υπάρξει κίνδυνος εκτροχιασμού αν δεν ακολουθήσουμε τη νομοθεσία και να σταματήσουμε τις καταχρήσεις. Η έννοια μου είναι τα θέματα της υγείας. Αν υπάρχουν ευθύνες είναι εις γνώση του Γενικού Εισαγγελέα και από αυτόν εξαρτάται αν θα προχωρήσουνε αυτά. Εγώ δεν είμαι ούτε Αρχηγός Αστυνομίας, ούτε Γενικός Εισαγγελέας, ούτε δικαστής. Αν υπάρχει παρανομία θα το κρίνει το δικαστήριο».
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «ο έλεγχος δεν είναι ικανοποιητικός. Υπάρχουν δύο γυναικολόγοι που έχουν λάβει 1.2 εκατομμύρια. Το άτομο που λαμβάνει τα περισσότερα θα έπρεπε να ελεγχθούν τα τιμολόγια. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιες λύσεις. Θα μιλήσουμε και με τον Γενικό Ελεγκτή. Δεν θέλω να δικαιολογήσω κανέναν αλλά δυστυχώς έγιναν λάθη και παραλήψεις. Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Εάν βοήθησαν τον κόσμο να μην τους κρεμάσουμε αν έχουν κάνει κάποια λάθη».
Αναφορικά με τους Προσωπικούς Ιατρούς και τα παραπεμπτικά τόνισε ότι δεν γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος. «Ο τρόπος για να αλλάξει αυτό είναι να μπουν κυρώσεις στους Προσωπικούς Ιατρούς που δίνουν παραπεμπτικά χωρίς λόγο. Ένα μεγάλο ποσοστό δεν κάνει τους κατάλληλους ελέγχους και ένα ποσοστό αυτών δίνει τα παραπεμπτικά από το τηλέφωνο. Το γεγονός ότι αρκετοί αλλάζουν τον προσωπικό τους ιατρό χωρίς λόγο είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει».
Καταληκτικά, επεσήμανε «είναι καιρός να μπουν κριτήρια και όριο ηλικίας στους Προσωπικούς Ιατρούς Έχουμε αντιληφθεί κάποιος γιατρός μεγάλης ηλικίας δικαιούται τον ίδιο αριθμό ασθενών με ένα νεαρό γιατρό. Θα πρέπει να γίνει μια ρύθμιση χωρίς να στερούμε από τους γιατρούς την Ιατρική αλλά να επικρατήσει η λογική. Υπάρχει γιατρός 83 ετών που έχει γραμμένους 2482 ασθενείς. Θα υπάρξει όριο ηλικίας αλλά δεν θα βγάλουμε κόσμο στην ανεργία».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις