Γάμοι - βαφτίσεις: «Οι χοροί ξεκινούν μετά το Πάσχα» – Περιμένουν εδώ και ένα χρόνο τα επιδόματα από την Κυβέρνηση - ΒΙΝΤΕΟ
17.02.2022 - 10:20
Χαμογελούν ξανά, αλλά συγκρατημένα, οι επαγγελματίες γάμων, βαφτίσεων και εκδηλώσεων μετά τις νέες χαλαρώσεις.
Οι πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου δεν σημαίνουν κάτι ουσιαστικό για τον κλάδο στο παρόν στάδιο καθώς όπως εξήγησε η Γιώτα Καπαρή, Μέλος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Γάμων και Εκδηλώσεων, από την επόμενη βδομάδα ξεκινούν οι νηστείες του Πάσχα κατά τη διάρκεια των οποίων απαγορεύεται η τέλεση μυστηρίων.
«Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δοθεί μια χαλάρωση για να γίνουν μυστήρια της βάφτισης αλλά όχι των γάμων. Άρα οι χοροί για μας θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα», δήλωση η κα. Καπαρή μιλώντας στην εκπομπή ‘Alpha Καλημέρα’.
Μάλιστα, σημείωσε πως περιμένουν ακόμη οικονομική στήριξη που τους έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση. «Εξακολουθούμε να περιμένουμε εδώ και ένα χρόνο. Περιμένουμε ακόμα την στήριξη που αφορά από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2021 και από τις 16 Δεκέμβριου 2021 μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2022», σημείωσε η κα. Καπαρή.
Σύμφωνα με την Γιώτα Καπαρή, οι πελάτες που είχαν παγοποιήσει τα σχέδια τους για μετά το Πάσχα, τρέχουν τώρα να ετοιμαστούν. Αναμένουν παράλληλα το σχετικό πρωτόκολλο.
Στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών μεταφέρεται σήμερα, το επίκεντρο των εξελίξεων στο Κυπριακό, καθώς η προσωπική του απεσταλμένη, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, συναντάται στη Νέα Υόρκη με τον Αντόνιο Γκουτέρες για μια επαφή που θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την πορεία της διαδικασίας τους επόμενους μήνες.