ΔΙΕΘΝΗ

Διάγγελμα Μπάιντεν για Ουκρανία: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες ό,τι κι αν συμβεί» - «Υπάρχει περιθώριο για διπλωματία»

Διάγγελμα Μπάιντεν για Ουκρανία: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες  ό,τι κι αν συμβεί» - «Υπάρχει περιθώριο για διπλωματία»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες, ό,τι κι αν συμβεί. Είμαστε έτοιμοι με διπλωματία, να εμπλακούμε σε διπλωματία με τη Ρωσία και τους συμμάχους και εταίρους μας για να βελτιώσουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη συνολικά. Και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε αποφασιστικά σε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση για την Ουκρανία, κάτι που εξακολουθεί να είναι πολύ πιθανό. Όλα τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και μηνών, αυτή ήταν η προσέγγισή μας και παραμένει η προσέγγισή μας τώρα», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σημείωσε δε, ότι υπάρχει «περιθώριο για διπλωματία» με τη Ρωσία ώστε να αποφευχθεί μια σύγκρουση στην Ευρώπη.

Στο διάγγελμά του, ο Μπάιντεν περιέγραψε τα βασικά σημεία, για τα οποία η Ουάσιγκτον και η Μόσχα μπορούν να συνεχίσουν να συνομιλούν, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων τους με την Ουκρανία.

Αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο Πούτιν το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ότι του κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες «να συνεχίσουν να επιδιώκουν διπλωματία υψηλού επιπέδου» για να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία.

«Χθες, η ρωσική κυβέρνηση πρότεινε δημόσια να συνεχιστεί η διπλωματία. Συμφωνώ», είπε ο Μπάιντεν υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να δώσουμε στη διπλωματία κάθε ευκαιρία να πετύχει».

Ο Μπάιντεν είπε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν τρόποι «να αντιμετωπίσουμε τις αντίστοιχες ανησυχίες μας για την ασφάλεια».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βάλει στο τραπέζι συγκεκριμένες ιδέες για τη δημιουργία περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ευρώπη. Προτείνουμε νέα μέτρα ελέγχου των όπλων, νέα μέτρα διαφάνειας, νέα μέτρα στρατηγικής σταθερότητας», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ «δεν θα θυσιάσουν βασικές αρχές» στην επιδίωξη βημάτων που μπορούν να προωθήσουν την κοινή μας ασφάλεια.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τη διπλωματία «τον καλύτερο δρόμο για όλα τα μέρη, κατά την άποψή μας».

«Θα συνεχίσουμε τις διπλωματικές μας προσπάθειες σε στενή διαβούλευση με τους συμμάχους και τους εταίρους μας», είπε ο Μπάιντεν.

«Εφόσον υπάρχει ελπίδα διπλωματικής επίλυσης που θα αποτρέπει τη χρήση βίας και θα αποφεύγει τον απίστευτο ανθρώπινο πόνο που θα ακολουθούσε, θα το επιδιώξουμε», κατέληξε.

Πηγή: skai.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγική κατάληξη: Εντοπίστηκε νεκρή η 59χρονη που έψαχναν στη Λεμεσό - Την βρήκαν στην πολυκατοικία όπου διέμενε

• Ελπίδα Ιακωβίδου: Βρέθηκε σε εκδήλωση στη Λευκωσία με την πρώην σύντροφο του Τζώνη Καλημέρη

• Συγκλονιστική μαρτυρία μετά από τροχαίο: «Περίμενα 9 ώρες στο κρεβάτι του ασθενοφόρου...γιατροί τσακώνονταν μεταξύ τους»

• Νοσοκομείο Αθαλάσσας: Νέες καταγγελίες - «Ασθενείς κοιμήθηκαν σε καναπέδες λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών»

• Κόκκινος συναγερμός για τα θανατηφόρα: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί - «Με ενοχλεί να θάβουμε νέα παιδιά»

• Αερόσακοι Takata: Πώς απαντούν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για τις χρεώσεις στον έλεγχο;



ΠτΔ στο Economist: Φάρος ελπίδας για την περιοχή η επανένωση Κύπρου

ΠτΔ στο Economist: Φάρος ελπίδας για την περιοχή η επανένωση Κύπρου

Μια ανεξάρτητη και επανενωμένη Κύπρος είναι καίριας σημασίας για την περιοχή μας, την Ευρώπη και τον κόσμο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στο 20ό ετήσιο συνέδριο του περιοδικού Economist, οι εργασίες του οποίου άρχισαν την Πέμπτη στη Λευκωσία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η επανένωση της Κύπρου μπορεί να αποτελέσει φάρο ελπίδας και για την περιοχή

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top