Κρίσιμη σύσκεψη Χατζηπαντέλα-επιδημιολόγων για τις χαλαρώσεις - Πώς θα έρθει το σταδιακό «unlock» για τους ανεμβολίαστους

Κρίσιμη σύσκεψη Χατζηπαντέλα-επιδημιολόγων για τις χαλαρώσεις - Πώς θα έρθει το σταδιακό «unlock» για τους ανεμβολίαστους

Το πλάνο με τις πιθανές χαλαρώσεις θα κλειδώσουν στη σημερινή (15/2) συνάντησή τους ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Η κρίσιμη σύσκεψη άρχισε στις 7:45 το πρωί της Τρίτης (15/2) και επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, αφού τόσο οι αριθμοί όσο και οι επιδημιολογικοί δείκτες το επιτρέπουν.

Πιο συγκεκριμένα τα μέτρα που αναμένεται να συζητηθούν είναι, η αύξηση στον αριθμό ατόμων σε οικίες, η αύξηση στον αριθμό ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και άλλες κοινωνικές συναθροίσεις και ο χορός σε νυχτερινά κέντρα.

Παράλληλα στο επίκεντρο θα βρεθεί η μείωση ποσοστού τηλεργασίας και η επέκταση του «test to stay» σε άλλους επαγγελματικούς χώρους.

Τέλος θα συζητηθεί η είσοδος των ανεμβολίαστων σε καφέ, εστιατόρια, γήπεδα, θέατρα και κινηματογράφους με αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Επιπρόσθετα, αναμένεται να δοθούν ειδικές χαλαρώσεις για τη μέρα της Τσικνοπέμπτης με ειδικά πρωτόκολλα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 10:30 το πρωί και οι όποιες χαλαρώσεις αποφασιστούν θ’ ανακοινωθούν μετά το τέλος του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Επιστολές Έρχιουρμαν σε Γκουτέρες, φον ντερ Λάιεν και Μπαρτσελόνα – Τι καταγγέλλει

Τρεις χωριστές επιστολές στον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, έστειλε ο Τ/κ ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν για τις πρόσφατες εντεινόμενες προσπάθειες «παρακώλυσης από την ε/κ πλευρά εναντίον των Τουρκοκυπρίων σε διπλωματικό, πολιτιστικό και αθλητικό τομέα».

BEST OF TOTHEMAONLINE