Πτώση μαχητικού αεροσκάφους στην Ιαπωνία - Βρέθηκαν νεκροί και οι δύο πιλότοι

Πτώση μαχητικού αεροσκάφους στην Ιαπωνία - Βρέθηκαν νεκροί και οι δύο πιλότοι

Η Πολεμική Αεροπορία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα 14/2 ότι βρέθηκε το πτώμα και του δεύτερου χειριστή μαχητικού αεροσκάφους F-15 το οποίο συνετρίβη στη θάλασσα της Ιαπωνίας στα τέλη του Ιανουαρίου, την επομένη της αναγνώρισης του πτώματος του πρώτου.

Το διθέσιο ιαπωνικό μαχητικό κατέπεσε στη θάλασσα λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από την αεροπορική βάση Κομάτσου, στον νομό Ισικάουα (κεντρικά), για εκπαιδευτική αποστολή. Το πρώτο πτώμα ανακτήθηκε την Παρασκευή και χθες Κυριακή ανακοινώθηκε πως αναγνωρίστηκε επίσημα πως επρόκειτο για αυτό του ενός από τους δύο χειριστές.

Επίσης χθες, ανακοινώθηκε πως βρέθηκε το δεύτερο πτώμα. Το επιτελείο δεν δημοσιοποίησε τα ονόματα των δύο χειριστών του μαχητικού.

Το ιαπωνικό Υπουργείο Άμυνας δεν διέταξε να ανασταλούν οι πτήσεις των F-15 μετά το δυστύχημα, τα αίτια του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προτεραιότητα Κυπριακής Προεδρίας η ενίσχυση προσπάθειας για στρατηγική αυτονομία ΕΕ»

ΠτΔ: «Προτεραιότητα Κυπριακής Προεδρίας η ενίσχυση προσπάθειας για στρατηγική αυτονομία ΕΕ»

Η ενίσχυση της μεγάλης προσπάθειας για επίτευξη της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας, επεσήμανε, αναφερόμενος στην επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις το πρωί της Παρασκευής μετά την ολονύχτια συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE