Πραγματοποιείται σήμερα η αεροναυτική άσκηση Κύπρου - Γαλλίας «ΤΑΛΩΣ 2022»

Πραγματοποιείται σήμερα η αεροναυτική άσκηση Κύπρου - Γαλλίας «ΤΑΛΩΣ 2022»

Πραγματοποιείται σήμερα η αεροναυτική άσκηση Κύπρου - Γαλλίας «ΤΑΛΩΣ 2022», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Γαλλίας.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η εκπαιδευτική δραστηριότητα, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε τμήματα του χερσαίου και εναέριου χώρου της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφορά στην εικονική προσβολή στόχων από τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη και στην αντίδραση των αντιαεροπορικών συστημάτων της Εθνικής Φρουράς. 
 
Κύριος σκοπός της άσκησης είναι ο έλεγχος του συστήματος αεράμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εκπαίδευση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε πραγματικές συνθήκες. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE