Ανοδος για τον κατασκευαστικό τομέα στην Κύπρο

Ανοδος για τον κατασκευαστικό τομέα στην Κύπρο

Στις 715 ανήλθε ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά τον Νοέμβριο 2021 ενώ το πρώτο εντεκάμηνο του 2021 σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό αδειών οικοδομής της τάξης του 15,9%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας.


Όπως αναφέρεται, η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €197,7 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 194,6 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2021 εκδόθηκαν 7.386 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 6.375 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση 15,9%.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών μειώθηκε κατά -11,1% και το συνολικό εμβαδόν αυξήθηκε κατά 1,2%.

Σε ό,τι αφορά τέλος τον αριθμό των οικιστικών μονάδων, με τις εκδοθείσες άδεις οικοδομής προβλέπεται να ανεγερθούν 918 οικιστικές μονάδες, ενώ ο συνολικός αριθμός οικιστικών μονάδων για την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2021 έφτασε τις 9.466, καταγράφοντας αύξηση 10,8% σε σχέση με 8.540 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους,

Σημειώνεται πως οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: Ξεχύθηκαν τα τρακτέρ στη Λευκωσία - Με σειρήνες και συνοδεία Αστυνομίας κατευθύνονται στο Προεδρικό

VIDEO: Ξεχύθηκαν τα τρακτέρ στη Λευκωσία - Με σειρήνες και συνοδεία Αστυνομίας κατευθύνονται στο Προεδρικό

Στους δρόμους βρίσκονται ήδη οι αγρότες της Κύπρου οι οποίοι σήμερα, από τις 10:15 π.μ, κατευθύνονται με τρακτέρ και άλλα μέσα, προς το Προεδρικό Μέγαρο στην Λευκωσία για επίδοση ψηφίσματος ενώ θα καταλήξουν στο Σπίτι της Ευρώπης, όπου θα επιδοθεί επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE