Πραγματοποιήθηκε η 1η φάση της Πολυεθνικής Άσκησης «ΝΕΜΕΣΙΣ 2015» στο ΚΣΕΔ

Πραγματοποιήθηκε η 1η φάση της Πολυεθνικής Άσκησης «ΝΕΜΕΣΙΣ 2015» στο ΚΣΕΔ

Συνολικά, συμμετείχαν 45 στελέχη και αξιωματικοί, ενώ το γενικό συντονισμό διοργάνωσης και διεξαγωγής της άσκησης είχε το ΚΣΕΔ Λάρνακας. Συμμετείχαν επίσης από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας, εκπρόσωποι από άλλες 20 υπηρεσίες διαφόρων Υπουργείων. Οι υπόλοιπες χώρες εκπροσωπήθηκαν με υψηλόβαθμα στελέχη πολιτικών και στρατιωτικών υπηρεσιών. Επιπλέον, έλαβαν μέρος στελέχη της εταιρείας ENI Cyprus, SAIPEM, EDT Offshore Ltd καθώς και αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA).

Η άσκηση «ΝΕΜΕΣΙΣ 2015», η οποία θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου με τη συμμετοχή αεροπορικών και ναυτικών μέσων, αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη αποτελεσματικής συνεργασίας και συντονισμού του ΚΣΕΔ Λάρνακας και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας με γειτονικά και φίλια κράτη για την άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε πλοία και πλατφόρμες εξόρυξης, καθώς και σε άλλες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, προστίθεται.

Τα συμπεράσματα της άσκησης θα αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης, για βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών και οργανισμών των τεσσάρων συμμετεχόντων κρατών στην άσκηση, καθώς και ιδιωτικών οργανισμών, με βάση τους διεθνείς κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας, του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE