Γερουσιαστές στις ΗΠΑ ζητούν τερματισμό της πώλησης F-16 στην Τουρκία

Γερουσιαστές στις ΗΠΑ ζητούν τερματισμό της πώλησης F-16 στην Τουρκία

Δικομματική ομάδα που αποτελείται από περισσότερους από 50 Αντιπροσώπους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Frank Pallone (D-NJ) και Gus Bilirakis (R-FL) Hellenic Caucus Gus Bilirakis (R-FL) συνέπραξε για να ασκήσει πίεση στο Υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, να εμποδίσουν την πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 και του εξοπλισμού αναβάθμισης στην Τουρκία

«Σας προτρέπουμε σθεναρά να απορρίψετε το αίτημα της Τουρκίας για νέα F-16 και εξοπλισμού αναβάθμισης και να λάβετε άμεσα μέτρα για να λογοδοτήσει το καθεστώς Ερντογάν», αναφέρει η επιστολή του Κογκρέσου της 4ης Φεβρουαρίου προς τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και τον Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να παράσχουν περαιτέρω υποστήριξη στον στρατό της Τουρκίας έως ότου ο Πρόεδρος Ερντογάν λάβει απτά μέτρα για να σταματήσει τις αποσταθεροποιητικές του ενέργειες και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», αναφέρου, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να λάβουν όλα τα διπλωματικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των στοχευμένων οικονομικών κυρώσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εν αναμονή του διορισμού της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ- Χαμηλές προσδοκίες για τα ΜΟΕ που αποφασίστηκαν στη Γενεύη

Κυπριακό: Εν αναμονή του διορισμού της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ- Χαμηλές προσδοκίες για τα ΜΟΕ που αποφασίστηκαν στη Γενεύη

Την Τετάρτη 2 Απριλίου αναμένεται με ενδιαφέρον εάν θα υπάρξει κάποιο αποτελέσματα από την πρώτη συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τον Ερσίν Τατάρ και εκεί θα διαφανούν οι προθέσεις της τ/κ πλευράς, σε όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, κατά την άτυπη πενταμερή διάσκεψη, της Γενεύης.

BEST OF TOTHEMAONLINE