Ποινές φυλάκισης σε δύο Τούρκους - Βοηθούσαν μετανάστες να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές

Ποινές φυλάκισης σε δύο Τούρκους - Βοηθούσαν μετανάστες να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές

Ποινές φυλάκισης 3.5 ετών, 4 ετών και 8 μηνών σε τρεις κατηγορίες αντίστοιχα, επιβλήθηκαν από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας την 1/2/2022 σε δύο πρόσωπα από την Τουρκία, τα οποία παραδέχθηκαν ότι με σκοπό την αποκόμιση κέρδους υποβοήθησαν την είσοδο μεταναστών στο έδαφος της Δημοκρατίας και συγκεκριμένα 13 προσώπων από την Συρία.

Τα αδικήματα στα οποία οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι αφορούν σε:

(1) υποβοήθηση παράνομης εισόδου προσώπων υπηκόων τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας,

(2) Λαθρεμπόριο μετανάστη κατά παράβαση διεθνών συνθηκών, και

(3) Μεταφορά προσώπου διά θαλάσσης με μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος κατά παράβαση άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

Σημειώνεται ότι τα αδικήματα στο κατηγορητήριο διαπράχθηκαν προ της τροποποίησης των σχετικών νόμων που αύξησαν τις ποινές από 8 σε 15 έτη για την πρώτη κατηγορία και από 2 έτη φυλάκισης σε 12 έτη φυλάκισης για την τρίτη κατηγορία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Η Επαρχιακή Εκλογική Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε απόψε, εξέλεξε τους έξι υποψήφιους και υποψήφιες του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία, για την επαρχία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE