ΣΥΚΑΛΑ: Η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Λ.Τράπεζας πρέπει να αναληφθεί από τους πιστωτές της Λαϊκής

ΣΥΚΑΛΑ: Η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Λ.Τράπεζας πρέπει να αναληφθεί από τους πιστωτές της Λαϊκής

Την πρώτη συνάντηση τους με τον Ειδικό Διαχειριστή της Λαϊκής Τράπεζας Κρις Παύλου θα έχει το απόγευμα ο Σύνδεσμος Καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ).

“Είναι η πρώτη συνάντηση που θα έχουμε και θέλουμε να ενημερωθούμε για την πορεία διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας”, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΛΑ Άδωνης Παπακωνσταντίνου.

Τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν τις θυγατρικές της Λαϊκής Τράπεζας στο εξωτερικό και το ποσοστό συμμετοχής της Λαϊκής στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου που ανέρχεται στο 9,5%. Επιπλέον ενημέρωση θα τύχουν και για την πορεία των αγωγών που κατάθεσε η Λαϊκή Τράπεζα εναντίον του πρώην μη Εκτελεστικού Προέδρου της τράπεζας Ανδρέα Βγενόπουλου.

Σημειώνεται ότι ο διορισμός του κ. Παύλου έγινε στις 6 Απριλίου, σε αντικατάσταση της παραιτηθείσας Διαχειρίστριας των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας Άντρης Αντωνιάδου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ακόμη ότι “δεν έχει αλλάξει η πάγια θέση του Συνδέσμου ότι η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας πρέπει να αναληφθεί από τους πιστωτές της Λαϊκής”.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

«Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση, και χαίρομαι, γιατί αυτή είναι και η θέση της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της διευρυμένης Συνόδου που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2025, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE