Μπάιντεν: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS μετά από αμερικανική στρατιωτική επιδρομή

Μπάιντεν: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS μετά από αμερικανική στρατιωτική επιδρομή

Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποστήριξε ότι χθες , στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης με την συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία, σκοτώθηκε ο αρχηγός του ISIS, Αμπού Ιμπραχίμ αλ- Χασίμι αλ- Κουράσι.

«Χθες το βράδυ, υπό την καθοδήγησή μου, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία ανέλαβαν με επιτυχία μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση για να προστατεύσουν τον αμερικανικό λαό και τους Συμμάχους μας και να κάνουν τον κόσμο πιο ασφαλή. Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, εξουδετερώσαμε τον Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi—τον ηγέτη του ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν με ασφάλεια από την επιχείρηση», είπε ο πρόεδρος σε δήλωση νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες από την πλευρά των Αμερικανών. «Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα μόλις γίνουν διαθέσιμες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

Στην πολιτική, πέρα από τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις διακηρύξεις περί ενότητας, υπάρχει πάντοτε και η αριθμητική. Και στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως οι πρωταγωνιστές μέτρησαν τα κουκιά τους, προτού η Αννίτα Δημητρίου ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του 2028.