Δεν καταγράφηκαν ζημιές από τον μετασεισμό - Όλα καλά και στα κατεχόμενα

Δεν καταγράφηκαν ζημιές από τον μετασεισμό - Όλα καλά και στα κατεχόμενα

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές μετά τη νέα σεισμική δόνηση στην επαρχία Πάφου, πλην μίας αναφοράς στην Εμπα για ρωγμές, η οποία θα αξιολογηθεί, δήλωσε η Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Σημείωσε ωστόσο ότι η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες παλιών οικοδομών να ελέγχουν τη στατική επάρκεια των οικοδομών με προσοντούχους μηχανικούς σε περίπτωση που υπάρχουν κάποια προβλήματα που χρονολογούνται.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η κ. Λάμπρου ανέφερε πως από το 2012 ,“εφαρμόζονται οι ευρωκώδικες και εμείς ελέγχουμε και οι επιβλέποντες μηχανικοί είναι υπεύθυνοι να ελέγχουν την αντισεισμικότητα των κτιρίων των νέων”, σημειώνοντας πως “επιβάλλονται όροι".

Πρόσθεσε ακόμη πως υπάρχουν περιοχές με κάποια εδαφολογικά προβλήματα που τους προσδιορίζει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και εκεί ζητούνται με την άδεια οικοδομής γεωλογικές και γεωτεχνικές μελέτες. Οπότε, όπως εξήγησε, οι ασφαλιστικές δικλείδες υπάρχουν για τις πιο πρόσφατες οικοδομές.

Η κ. Λάμπρου αναφερόμενη στη νέα σεισμική δραστηριότητα είπε, πως είναι γνωστό ότι χτες σημειώθηκε ο σεισμός λίγα λεπτά μετά τις 23:00 και ήταν ισχύος 5,1 στην κλίμακα Ρίχτερ, προσθέτοντας πως αυτός ήταν αισθητός σε ολόκληρη την Επαρχία Πάφου.

Το επίκεντρο, συνέχισε, ήταν στην ίδια περιοχή με τους προηγούμενους σεισμούς, δηλαδή 53 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς, στη θαλάσσια περιοχή.

Από την ίδια ώρα χθες, συνέχισε, “είχαμε επικοινωνία με την Πολιτική Άμυνα στα κεντρικά τους γραφεία δεν έχουν αναφερθεί οποιεσδήποτε ζημιές”.

Επεσήμανε ωστόσο πως σήμερα το πρωί είχαν αναφορά για μια περίπτωση στην Έμπα για ρωγμές. Φυσικά, τόνισε, σε τέτοιες περιπτώσεις φαίνεται να προϋπήρχαν προβλήματα, δεν υπήρξε κάτι γενικευμένο.

Ανακοίνωσε ακόμη πως αυτή την περίπτωση για την οποία έγινε αναφορά, θα επισκεφτούν οι τεχνικές υπηρεσίες για αξιολόγηση.

Είναι γνωστό είπε, ότι στις 11/1/22 υπήρχε πιο δυνατή σεισμική δόνηση των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Στις 28/1/22 4,5 Ρίχτερ, σημειώνοντας πως υπάρχει μια σεισμική δραστηριότητα την οποία αρμόδιο να αξιολογήσει είναι το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης. Φαίνεται όμως να είναι κάποιοι μετασεισμοί, κατέληξε.

Ανάρτηση Τατάρ
Δεν υπήρξε καμία συνέπεια από τον χθεσινοβραδινό σεισμό, ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης αφού μίλησε με τον «αρχηγό» της «πολιτικής άμυνας».

Σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ, ο Ερσίν Τατάρ έγραψε ότι επειδή είναι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού της 11ης Ιανουαρίου, θεωρείται μετασεισμός εκείνης της δόνησης.

Σε δική του ανάρτηση επίσης στα ΜΚ ο «πρωθυπουργός» Φαΐζ Σουτζούογλου έγραψε ότι η χτεσινή δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές στα κατεχόμενα και στην Αντάλεια και εξέφρασε ικανοποίηση γιατί δεν καταγράφηκε κάποια ζημιά ούτε στο ψευδοκράτος, ούτε και στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE