Καμία καταγραφή ζημιάς μέχρι στιγμής από το νέο σεισμό, λέει η Πολιτική Άμυνα

Καμία καταγραφή ζημιάς μέχρι στιγμής από το νέο σεισμό, λέει η Πολιτική Άμυνα

Καμία ζημιά δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής μετά με την επικοινωνία που είχε η Πολιτική Άμυνα με τις Επαρχιακές Διοικήσεις Λεμεσού και Πάφου και ακολούθως με άλλες εμπλεκόμενες αρμόδιες υπηρεσίες όπως Αστυνομία και Πυροσβεστική, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολίβια Μιχαηλίδου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε «επικοινωνήσαμε με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και ευτυχώς δεν έχει προκληθεί οποιαδήποτε ζημιά που να μας ανησυχεί».

Πρόσθεσε ωστόσο πως αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι είναι πολύ έντονη η σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, αναφέροντας παράλληλα πως ο σεισμός μπορεί να εκδηλωθεί οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου.

Αυτό είπε, «που εμείς έχουμε πάντα στο μυαλό μας είναι ότι ο σεισμός είναι απρόβλεπτος και ότι όπως έχει αποδειχτεί από τα μέχρι σήμερα επιστημονικά δεδομένα, γίνονται παρατηρήσεις και βγαίνουν κάποια στατιστικά, ωστόσο όλα αυτά δεν μπορούν να μας οδηγήσουν σε συμπέρασμα κατά πόσο θα έχουμε ή όχι ένα σεισμό», προσθέτοντας πως ο σεισμός μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκδηλωθεί και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε το επίκεντρο, ούτε το μέγεθος, ούτε την ένταση, αφού όλα όσα καταγράφονται, καταγράφονται εκ των υστέρων.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε πως η Πολιτική Άμυνα σε περίπτωση σεισμού ενεργοποιεί το ειδικό εθνικό σχέδιο «Εγκέλαδος» στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι διαδικασίες που ακολουθούνται από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, περίπου 40 στο σύνολο τους, για την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων ενός σεισμού.

Όπως ανέφερε σε περίπτωση σεισμού η Πολιτική Άμυνα ενεργοποιεί τις ομάδες της για συμμετοχή στα διάφορα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν, όπως για έρευνα και διάσωση ατόμων κάτω από ερείπια, για φιλοξενία συνανθρώπων μας οι οποίοι λόγω του σεισμού τυχόν να χρειαστεί να φιλοξενηθούν προσωρινά σε άλλους χώρους, για την παροχή Πρώτων Βοηθειών και γενικότερα για την παροχή στήριξης προς τους πληγέντες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE