Σημαντική εξέλιξη για τους Θαλασσαιμικούς – Υιοθετείται Εθνική Στρατηγική

Σημαντική εξέλιξη για τους Θαλασσαιμικούς – Υιοθετείται Εθνική Στρατηγική

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία (2/2/2022) προχώρησε στην έγκριση της Εθνικής Στρατηγικής Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών, η οποία θα έχει χαρακτήρα συμβουλευτικού σώματος προς τον Υπουργό Υγείας και μεταξύ άλλων θα διαβουλεύεται μαζί του για τον καθορισμό των δράσεων υλοποίησης της.

Η Εθνική Στρατηγική Θαλασσαιμίας και Λοιπών Αιμοσφαιρινοπαθειών, αναμένεται να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για τη θαλασσαιμία και τις άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες στην Κύπρο, με συνεπακόλουθα πολλαπλά οφέλη τόσο για τα άτομα με θαλασσαιμία όσο και για την κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

Στόχος είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με θαλασσαιμία εντός του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κλείδωσε» η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Μόνο ουσία στις συζητήσεις»

«Κλείδωσε» η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν - «Μόνο ουσία στις συζητήσεις»

Την Παρασκευή στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ενώ το Σάββατο η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα συναντηθεί και με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE