Λουκάς Φουρλάς: Ζητά λήψη άμεσων μέτρων για προστασία περιουσίας γεωργών στη Δένεια

 Λουκάς Φουρλάς: Ζητά λήψη άμεσων μέτρων για προστασία περιουσίας γεωργών στη Δένεια

Ερώτηση με τη μορφή του κατεπείγοντος, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για προστασία περιουσίας Ευρωπαίων πολιτών από τον τουρκικό στρατό, κατέθεσε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ και ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς, μετά την νέα πρόκληση που προέβη ο τουρκικός κατοχικός στρατός, αυτή τη φορά εναντίον απροστάτευτων Ευρωπαίων γεωργών, στην ακριτική περιοχή της Δένειας.


Συγκεκριμένα, έποικοι με τη βοήθεια του κατοχικού στρατού, εισήλθαν στη νεκρά ζώνη μαζί με τα ζώα τους με στόχο να καταστρέψουν τις φυτείες χαρουπιών που είχαν καλλιεργήσει στην περιοχή Ελληνοκύπριοι γεωργοί αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή σημειώνοντας ότι «όπως υποδεικνύει, η τακτική αυτή του ψευδοκράτους και του κατοχικού στρατού είναι γνωστή, αφού την εφάρμοζαν στο παρελθόν πολύ συχνά».

«Αποτέλεσμα της νέας πρόκλησης, η καταστροφή 2000 χαρουπιών από τις 2500 τις οποίες είχαν φυτέψει Κύπριοι, Ευρωπαίοι δηλαδή γεωργοί στην νεκρά ζώνη της Δένειας» προσθέτει ο κ. Φουρλάς.

Υπενθυμίζει ακόμα ότι, «η ακριτική περιοχή είναι Ευρωπαϊκό έδαφος και Τούρκοι έποικοι προβαίνουν σε προσχεδιασμένες και υποκινούμενες καταστροφές», τονίζοντας καταληκτικά ότι οι καταστροφές γίνονται από ένα στρατό χώρας υπό ένταξη και η οποία μάλιστα λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE