Προαναγγέλλει αντιπυραυλική ασπίδα με λέιζερ ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ

Προαναγγέλλει αντιπυραυλική ασπίδα με λέιζερ ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ

Το Ισραήλ θα είναι σύντομα σε θέση να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα αναχαίτισης πυραύλων βασισμένο σε τεχνολογία λέιζερ, ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.


"Μέσα σε περίπου έναν χρόνο, ο ισραηλινός στρατός θα θέσει σε δράση ένα σύστημα αναχαίτισης (πυραύλων) που βασίζεται σε (τεχνολογία) λέιζερ", αρχικά πειραματικά και στη συνέχεια επιχειρησιακά, δήλωσε ο Μπένετ στο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου Μελετών για την Εθνική Ασφάλεια. Το σύστημα θα εγκατασταθεί πρώτα στο νότιο Ισραήλ, όπου οι κοινότητες έχουν δεχθεί επανειλημμένως επιθέσεις με ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ακολούθως θα αναπτυχθεί και σε άλλα σημεία της επικράτειας, ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός. "Αυτό θα μας επιτρέψει σταδιακά να καλύψουμε το Ισραήλ με έναν θόλο από λέιζερ που θα μας προστατεύει από πυραύλους, ρουκέτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλες απειλές", συνέχισε ο Μπένετ, τονίζοντας ότι "θα απομακρύνει ουσιαστικά το ισχυρότερο χαρτί που έχει ο εχθρός απέναντι μας".

Το σύστημα λέιζερ θα είναι η τελευταία προσθήκη στο πολυεπίπεδο "τείχος" ασφαλείας του Ισραήλ, το οποίο αποτελείται από τρία αντιπυραυλικά συστήματα: τον "Σιδερένιο Θόλο" (Iron Dome) για πυραύλους μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς, τη "Σφεντόνα του Δαβίδ" (David`s Sling) για πυραύλους μεσαίου έως μεγάλου βεληνεκούς και το "Βέλος" (Arrow) για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE