Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ - Μπλίνκεν για Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ - Μπλίνκεν για Ουκρανία

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και ο ομόλογός του των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα έχουν αύριο, Τρίτη, τηλεφωνική επικοινωνία, εν μέσω εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών για την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η Μόσχα.

"Μια συνάντηση διά ζώσης (ανάμεσα στον Λαβρόφ και τον Μπλίνκεν) δεν προβλέπεται, μια τηλεφωνική επικοινωνία θα λάβει χώρα την Τρίτη", δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. Νωρίτερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα απαντήσει στις προτάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ "όταν κρίνει πως είναι απαραίτητο", χωρίς να προσδιορίζεται προς το παρόν συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η Ουάσινγκτον και η Βορειοατλαντική Συμμαχία απάντησαν την περασμένη εβδομάδα στις απαιτήσεις της Μόσχας για νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας εν μέσω αντιπαράθεσης για την επιδίωξη της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Ο Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή πως (οι προτάσεις) δεν ανταποκρίνονται στις κύριες απαιτήσεις ασφαλείας της Μόσχας όμως η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει να συζητά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η τελευταία ζαριά της Ολγκίν-Αγώνας δρόμου για επανέναρξη συνομιλιών πριν από την αποχώρηση Γκουτέρες

Κυπριακό: Η τελευταία ζαριά της Ολγκίν-Αγώνας δρόμου για επανέναρξη συνομιλιών πριν από την αποχώρηση Γκουτέρες

Σε διπλωματικό αγώνα δρόμου βρίσκεται το Κυπριακό, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν, να επιχειρεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, για μια νέα διευρυμένη συνάντηση πριν από τη λήξη της θητείας του Αντόνιο Γκουτέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE