ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μπαίνουν ξανά στον «πάγο» οι χαλαρώσεις; – Τα «κολλημένα» κρούσματα φέρνουν ανατροπή

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μπαίνουν ξανά στον «πάγο» οι χαλαρώσεις; – Τα «κολλημένα» κρούσματα φέρνουν ανατροπή

Εκτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας, ενδεχόμενες χαλαρώσεις, την κατάσταση στα νοσηλευτήρια αλλά και οι αλυσίδες μετάδοσης που δημιουργήθηκαν στους οίκους ευγηρίας θα είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην επόμενη σύσκεψη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, μεταξύ των μελών της επιδημιολογικής ομάδας που είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 01 Φεβρουαρίου.

Παρόλο που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται σταθεροποίηση στον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων, το κύμα της πανδημίας που περνάμε τώρα δεν έχει περάσει ενώ οι ενδεχόμενες χαλαρώσεις που έρχονται θα γίνουν σταδιακά, καθώς το γεγονός πως καθημερινά ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 2.000, ίσως φέρει ακόμη μια μικρή παράταση στην άρση των μέτρων.

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει για τα κρούσματα που εντοπίζονται στους οίκους ευγηρίας και την δημιουργία μεγάλων αλυσίδων μετάδοσης, ένα θέμα που θα συζητηθεί εκ νέου αύριο στη σύσκεψη.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νοσηλευτήρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας χθες Κυριακή 30 Ιανουαρίου, συνολικά νοσηλεύονται νοσηλεύονται 211 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 74 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 74 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 32 είναι διασωληνωμένοι, οι 8 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 34 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν άλλα 2,225 (ποσοστό θετικότητας: 2,61%) νέα κρούσματα και ένας θάνατος.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, εξετάζεται το ενδεχόμενο άρσης του μέτρου που αποκλείει τους ανεμβολίαστους πολίτες από διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες και έτσι σε περίπτωση κατάργησης του, θα μπορούν να πηγαίνουν σε χώρους εστίασης με 24ωρο rapid τεστ.

Παράλληλα με τα πιο πάνω, θα συζητηθούν και μέτρα που αφορούν εφήβους 12-17 ετών, τα οποία δεν είναι εμβολιασμένα, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να πηγαίνουν σε χώρους εστίασης με την επίδειξη rapid test ή SafePass.

Την ίδια ώρα θα συζητηθεί αν πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των καλεσμένων σε γάμους και βαπτίσεις, καθώς επίσης να εξετάσουν αν πρέπει να επιτραπεί ξανά ο χορός, κάτι που θα εξαρτηθεί από τον αριθμό κρουσμάτων, αλλά και από τις νοσηλείες.

Αυτό που μένει να δούμε τώρα, είναι αν οι πιο πάνω χαλαρώσεις που υπήρχαν σαν σκέψη υλοποιηθούν τώρα, ή αν θα δοθεί ακόμη ένα χρονικό διάστημα με στόχο την μείωση των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλειών που καταγράφονται καθημερινά, χωρίς καθόλου πτώση τις τελευταίες μέρες.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κραυγή απόγνωσης από δυο ηλικιωμένους με παιδί με ειδικές ανάγκες - Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι τους - Δείτε βίντεο

• Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος… ο 26χρονος «βοηθός» του «Κομμωτή» - Τι διέταξε το Δικαστήριο

• Αυτούς ψάχνουν για τον ξυλοδαρμό διανομέων φαγητού στη Λεμεσό - Δείτε φωτογραφίες τους

• Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι την Παρασκευή - Αναλυτικά η πρόβλεψη

• Μαρία Μπακοδήμου: Κρίσιμες ώρες για την υγεία της και εσπευσμένα στην εντατική



ΠτΔ:  «Στόχος να δημιουργηθούν δεδομένα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών»

ΠτΔ: «Στόχος να δημιουργηθούν δεδομένα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών»

Ενισχυμένος μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στη Νέα Υόρκη μετά τη σημερινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, όπως ο ίδιος ανέφερε απόψε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top