Νετανιάχου προς Αναστασιάδη: Ανθίζουν οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας

Νετανιάχου προς Αναστασιάδη: Ανθίζουν οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας

Σε γεύμα εργασίας παρακάθονται αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου στο Ισραήλ.

Πριν από το γεύμα, οι δύο ηγέτες προέβησαν σε δηλώσεις.

Ο κ. Νετανιάχου καλωσόρισε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αποκαλώντας τον φίλο. Αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Είμαστε πολύ κοντά και αυτό είναι πολύ φυσικό και είναι κάτι που ανθίζει, είπε. Αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού, του εμπορίου, των επενδύσεων, ενώ για το θέμα του Ιράν εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει μια καλύτερη συμφωνία.

Για το θέμα της τρομοκρατίας, είπε ότι η Κύπρος απέτρεψε τρία τρομοκρατικά σχέδια και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ανακάλυψη μεγάλης ποσότητας νιτρικής αμμωνίας στη Λάρνακα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι ευχαρίστησή του να βρίσκεται στο Ισραήλ, προσθέτοντας ότι όταν βρίσκεται στο Ισραήλ νιώθει σαν στο σπίτι του. Έχουν, ανέφερε, γεμάτη, ουσιαστική, ατζέντα θεμάτων για να συζητήσουν και μίλησε για το στόχο της ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Θα συζητηθεί επίσης η περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και το θέμα της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απηύθυνε επίσης πρόσκληση προς τον κ. Νετανιάχου να επισκεφθεί την Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.