Κοιτάξτε πως κατάντησαν το ιστορικό λιμανάκι και κάστρο της Κερύνειας στα κατεχόμενα

Κοιτάξτε πως κατάντησαν το ιστορικό λιμανάκι και κάστρο της Κερύνειας στα κατεχόμενα

Περισσότερο με οικοδόμημα μίας εγκαταλειμμένης περιοχής μοιάζει το ιστορικό λιμανάκι και κάστρο της Κερύνειας, προκαλώντας οργή για την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Τα αγριόχορτα έχουν πνίξει την περιοχή γύρω από το κάστρο, ενώ η όλη περιοχή, η οποία μάλιστα θεωρείται τουριστική και φιλοξενεί παράνομα εστιατόρια και καφετέριες, έχει γεμίσει με ποντίκια και διάφορα άλλα ερπετά.

Η περιοχή έχει καταντήσει σκουπιδότοπος, ενώ η εικόνα εγκατάλειψης προκαλεί αρνητικό αντίκτυπο στους επισκέπτες του λιμανιού.

Μέχρι σήμερα οι κατοχικές λεγόμενες δημοτικές αρχές, δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο για αποκατάσταση της περιοχής, επιτρέποντας την σταδιακή καταστροφή ενός εκ των ωραιότερων μνημείων της κυπριακής ιστορίας και την  διάβρωση της φυσικής ομορφιάς του χώρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

Στρατιωτικοί της Ουκρανίας και τριάντα πέντε χωρών, αριθμός ρεκόρ πεζοπόρων τμημάτων, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα: η παρέλαση της 14ης Ιουλίου του 2026 στο Παρίσι υπήρξε επιβλητική για να προβάλει την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και έναν στρατό έτοιμο για μάχη.

BEST OF TOTHEMAONLINE