Σ.Ευαγόρου: Το ΑΚΕΛ είναι αλληλέγγυο στη μάχη που δίνει η ελληνική Κυβέρνηση

Σ.Ευαγόρου: Το ΑΚΕΛ είναι αλληλέγγυο στη μάχη που δίνει η ελληνική Κυβέρνηση

Το ΑΚΕΛ είναι αλληλέγγυο στη μάχη που δίνει η ελληνική Κυβέρνηση ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές λιτότητας, οι οποίες όπου εφαρμόστηκαν ή επιβλήθηκαν, οδήγησαν σε ύφεση και φτωχοποίηση των λαών, δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου.

Σε δηλώσεις στη Βουλή, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι “δυστυχώς στην Κύπρο αυτές οι πολιτικές επιβλήθηκαν και εφαρμόζονται με τη συναίνεση της ίδιας της κυπριακής Κυβέρνησης”.

Ανέφερε ότι “η δογματική επιμονή των ηγετών της ΕΕ σε αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες στο τέλος της ημέρας φορτώνουν τα οικονομικά βάρη στους εργαζόμενους οδήγησαν στο πάγωμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές της”.

“Οι αφόρητες πιέσεις που ασκούνται από τους δανειστές στην ελληνική Κυβέρνηση να αποδεχθεί μειώσεις συντάξεων και επιβολή πρόσθετων φορολογιών οδήγησαν τελικά τις διαπραγματεύσεις σε τέλμα”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Συνταξιοδοτικό: «Αγκάθια» και ερωτήματα στο τραπέζι - Τι ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Καταθέτουν απορίες στο Υπουργείο Εργασίας και ζητούν διευκρινίσεις οι κοινωνικοί εταίροι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μετά την παρουσίαση του προσχεδίου του νομοσχεδίου την Τετάρτη. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων αναφέρθηκαν στα πρώτα κενά που εντοπίζουν από τα όσα μέχρι σήμερα παρουσιάστηκαν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, τη θετική διάθεση για εξεύρεση συγκλίσεων εντός των χρονικών πλαισίων που ορίστηκαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE