Συνεχίζει η παγωνιά στην Κύπρο - Δεν σταματά να πέφτει χιόνι στα ορεινά

Συνεχίζει η παγωνιά στην Κύπρο - Δεν σταματά να πέφτει χιόνι στα ορεινά

Η ψυχρή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από την Κυριακή.

Σήμερα, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικά ελαφρές κυρίως βροχές, ως επί το πλείστον το μεσημέρι και το απόγευμα, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά στα ανατολικά μεταβλητοί, ασθενείς και στα δυτικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ο παγετός θα παραμείνει.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους μείον 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά, αλλά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού αναμένεται παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα παράλια. Από το μεσημέρι και μετά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων ελαφρών βροχών ή και παροδικής ελαφράς χιονόπτωσης, τοπικά στα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος. Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικά βροχές και χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα παράλια. Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, αλλά μέχρι τη Δευτέρα θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 77 εκατοστά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE