Συνεχίζει η παγωνιά στην Κύπρο - Δεν σταματά να πέφτει χιόνι στα ορεινά

Συνεχίζει η παγωνιά στην Κύπρο - Δεν σταματά να πέφτει χιόνι στα ορεινά

Η ψυχρή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από την Κυριακή.

Σήμερα, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικά ελαφρές κυρίως βροχές, ως επί το πλείστον το μεσημέρι και το απόγευμα, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά στα ανατολικά μεταβλητοί, ασθενείς και στα δυτικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ο παγετός θα παραμείνει.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους μείον 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά, αλλά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού αναμένεται παγετός.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα παράλια. Από το μεσημέρι και μετά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων ελαφρών βροχών ή και παροδικής ελαφράς χιονόπτωσης, τοπικά στα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος. Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικά βροχές και χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα παράλια. Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, αλλά μέχρι τη Δευτέρα θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 77 εκατοστά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε στην Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνάντηση που είχε η κ. Ολγκίν με τον «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Αυτό ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό, με την κ. Ολγκίν, κατόπιν αιτήματος της ίδιας.

BEST OF TOTHEMAONLINE