Μπάιντεν: Θα προτείνει για πρώτη φορά μαύρη γυναίκα για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Μπάιντεν: Θα προτείνει για πρώτη φορά μαύρη γυναίκα για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα προτείνει για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μια μαύρη δικαστικό για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, στη θέση του παραιτηθέντα προοδευτικού δικαστή Στίβεν Μπράιερ.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν, σε δηλώσεις που έκανε από τον Λευκό Οίκο, διευκρίνισε ότι για δύο πράγματα είναι βέβαιος: «Το άτομο που θα προτείνω θα έχει προσόντα, προσωπικότητα, εμπειρία και μια εξαιρετική ακεραιότητα. Και αυτό το πρόσωπο θα είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα προταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ».

Ένας μαύρος δικαστής, ο Κλάρενς Τόμας, κατέχει αυτή τη στιγμή μια έδρα στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο μετρά εννέα ισόβια μέλη.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους»: Ο Χριστοδουλίδης παρουσιάζει τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας

«Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους»: Ο Χριστοδουλίδης παρουσιάζει τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας

Με αναφορά στα σημαντικότερα επιτεύγματα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε σε απολογισμό μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της κυπριακής θητείας.

BEST OF TOTHEMAONLINE