Όσα είπε ο Υπ. Υγείας για χαλαρώσεις στους ανεμβολίαστους - «Έρχεται νέο τεστ που θα φυσάμε σε σακούλα» - ΒΙΝΤΕΟ

Όσα είπε ο Υπ. Υγείας για χαλαρώσεις στους ανεμβολίαστους - «Έρχεται νέο τεστ που θα φυσάμε σε σακούλα» - ΒΙΝΤΕΟ

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, την κατάσταση στα νοσηλευτήρια, τα κρούσματα που εντοπίζονται στους οίκους ευγηρίας αλλά και για τις χαλαρώσεις που αναμένεται να δούμε τις επόμενες μέρες, μίλησε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Χατζηπαντέλας ανέφερε ότι εξετάζονται διάφορες χαλαρώσεις για επόμενο διάστημα, οι οποίες δεν πάρθηκαν ακόμη γιατί ήθελαν να δώσουν ένα χρονικό περιθώριο για να εξεταστεί σωστά η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και να «κλειδώσουν» τελικές αποφάσεις την ερχόμενη Τρίτη.

«Όλοι σας βάζετε στοίχημα ότι θα ήμασταν κλειστοί τα Χριστούγεννα αλλά ήμασταν ανοικτοί», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το μέτρο για τους ανεμβολίαστους πολίτες και για το αν θα μπορούν να πηγαίνουν σε χώρους εστίασης με 24ωρο rapid τεστ, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι είναι κάτι που εξετάζεται και θα αποφασιστεί την ερχόμενη Τρίτη στην σύσκεψη που θα έχει με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας.

Παράλληλα ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι μελετούν ένα νέο τεστ που όπως χαρακτηριστικά είπε, θα φυσάμε σε μια σακούλα και θα γίνεται έλεγχος αν είναι θετικό ή αρνητικό. Όπως τόνισε εξετάζεται από το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται τις επόμενες μέρες να παρθούν αποφάσεις για το αν θα προχωρήσουμε σε αυτό.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια σακούλα, που φυσάμε μέσα, στη συνέχεια μπαίνει σε ειδική κατάψυξη για ενάμιση λεπτό, στη συνέχεια ο αέρας μεταφέρεται σε ένα σύστημα και σε ένα λεπτό έχουμε αποτέλεσμα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Νέο χτύπημα σε κοντέινερ στα Στενά του Ορμούζ - Ανεβαίνει ξανά η τιμή του πετρελαίου

LIVE: Νέο χτύπημα σε κοντέινερ στα Στενά του Ορμούζ - Ανεβαίνει ξανά η τιμή του πετρελαίου

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν: Τέρμα τα αντίποινα, αρχίζει ολοκληρωτικός πόλεμος. Το Ιράν διαμηνύει ότι τα Στενά του Ορμούζ βρίσκονται υπό τον έλεγχό του. Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε ότι το Ιράν τοποθέτησε 12 νάρκες στα Στενά, κάτι που αμφισβήτησε ο Τραμπ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ψήφισμα των κρατών του Κόλπου κατά του Ιράν. Μαζική επίθεση με 100 ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο προς το Ισραήλ, ηχούν σειρήνες στο Μπαχρέιν. Όλες οι εξελίξεις άμεσα και έγκυρα από το ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE