Έκοψαν το ρεύμα σε ημιορεινές περιοχές – Με τις κουβέρτες τα παιδιά στο σχολείο

Έκοψαν το ρεύμα σε ημιορεινές περιοχές – Με τις κουβέρτες τα παιδιά στο σχολείο

Σε ημέρες βαριάς κακοκαιρίας επέλεξαν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε ημιορεινές περιοχές για πάνω από 4 ώρες.

Παράπονα από γονείς και εκπαιδευτικούς φτάνουν στην ιστοσελίδα μας, καθώς βιώνουμε τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα και τα παιδιά καλούνται να μεταβαίνουν στις σχολικές μονάδες, όπου δεν θα παρέχεται κανένα μέσο θέρμανσης.

Συγκεκριμένα στα χωριά Καλό Χωριό Ορεινής, Κλήρου, Μαλούντα και Αρεδιού υπάρχει διακοπή ρεύματος από τις 8:00 το πρωί και διαρκέσει μέχρι και τις 13:30, καθ’ όλη δηλαδή τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Όπως πληροφορούμαστε οι μαθητές ενημερώθηκαν από χθες Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, έτσι ώστε να εφοδιαστούν με κουβέρτες για να ζεσταίνονται στις τάξεις τους.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου μας διαβεβαίωσε ότι έχουν προγραμματιστεί οι εν λόγω διακοπές ρεύματος στις συγκεκριμένες περιοχές και έχουν ενημερωθεί όλοι οι κάτοικοι από πριν.

Ο λόγος της διακοπής προέκυψε λόγω του ότι υπάρχει ανάγκη για συντήρηση δικτύου σε κατεστραμμένα αλεξικέραυνα, τα οποία είναι εγκατεστημένα στις γραμμές της Αρχής Ηλεκτρισμού. Τα συγκεκριμένα αλεξικέραυνα είναι παλιές ζημιές που είχαν εντοπιστεί και έπρεπε να αντικατασταθούν με καινούργια έτσι ώστε εάν υπάρξουν κεραυνοί λόγω κακοκαιρίες να μην προκληθούν περαιτέρω βλάβες που θα επιφέρουν πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας.