Άκαρπη και η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιταλία

Άκαρπη και η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιταλία

Και η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας απέβη άκαρπη.


Οι λευκές ψήφοι ήταν 525, ο πρώην δικαστικός Πάολο Μανταλένα εξασφάλισε 40 ψήφους, ενώ 39 βουλευτές και γερουσιαστές επέλεξαν το όνομα του νυν Προέδρου, Σέρτζιο Ματαρέλα, και τάχθηκαν, με τον τρόπο αυτόν, υπέρ μιας δεύτερης θητείας του.

Παράλληλα, η ιταλική κεντροδεξιά συνεχίζει να προσπαθεί να πετύχει μια ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, με στόχο να εκλεγεί εκπρόσωπος της συντηρητικής παράταξης.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση Rai, πέρα από τις προτάσεις που έγιναν νωρίτερα, η Λέγκα, η Φόρτσα Ιτάλια και τα Αδέλφια της Ιταλίας φέρονται να συζητούν, την ώρα αυτή, και με άλλες πολιτικές δυνάμεις μια νέα υποψηφιότητα: εκείνη της Προέδρου της Γερουσίας, Ελιζαμπέτα Καζελάτι.

Η κεντροαριστερά, από τη μεριά της, απάντησε πριν λίγο ότι, μέχρι σήμερα, οι κεντροδεξιές δυνάμεις δεν έχουν παρουσιάσει ονόματα που να μπορούν να εξασφαλίσουν μια ευρεία πλειοψηφία.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, τέλος, πρότεινε να συναντηθούν, αύριο, εκπρόσωποι των κομμάτων και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση λύσης. "Να κλειστούμε σε ένα δωμάτιο, μόνο με νερό και ψωμί και να πετάξουμε το κλειδί, μέχρι να βρούμε λύση" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας των Δημοκρατικών, Ενρίκο Λέτα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνία μας ειδικά σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και προκλήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE