Εντυπωσιακές εικόνες στην Ελλάδα : Η θάλασσα βγάζει καπνούς - Πώς δημιουργείται το φαινόμενο

Εντυπωσιακές εικόνες στην Ελλάδα : Η θάλασσα βγάζει καπνούς - Πώς δημιουργείται το φαινόμενο

Η κακοκαιρία Ελπίδα έφερε χιόνια όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές όπως στα νότια προάστια.

Μάλιστα η θάλασσα στη Βουλιαγμένη έβγαζε καπνούς δημιουργώντας μοναδικές εικόνες.

Ο φακός του Newsbeast βρέθηκε στη χιονισμένη Βουλιαγμένη το μεσημέρι της Δευτέρας (24/1) και κατέγραψε το μοναδικό φαινόμενο με τη θάλασσα να… ατμίζει.

Τι είναι το φαινόμενο του θαλάσσιου καπνού
Το φαινόμενο του θαλάσσιου καπνού, όπως αναφέρει ο διδάκτωρ μετεωρολογίας, Γιώργος Παπαβασιλείου, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και μέλος της ομάδας meteo, παρατηρείται εκτός από τη θάλασσα, σε λίμνες και μεγάλους ποταμούς.

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαβασιλείου «το φαινόμενο αναπτύσσεται όταν πολύ ψυχρές αέριες μάζες μεταφέρονται πάνω από θερμότερες υδάτινες επιφάνειες. Στη συνέχεια, μέσω της εξάτμισης η αέρια μάζα κοντά στην υδάτινη επιφάνεια εμπλουτίζεται σε υδρατμούς οι οποίοι και συμπυκνώνονται λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η εικόνα του θαλάσσιου καπνού».

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

 

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE