Τηλεφωνικές συνομιλίες Κασουλίδη με ΥΠΕΞ Ιορδανίας και ΗΑΕ

Τηλεφωνικές συνομιλίες Κασουλίδη με ΥΠΕΞ Ιορδανίας και ΗΑΕ

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ιορδανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) είχε την Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο κ. Κασουλίδης είχε επίσης συνάντηση με την Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο.

Σε αναρτήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter αναφέρεται πως ο κ. Κασουλίδης είχε εγκάρδια τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών και Αποδήμων της Ιορδανίας, Ayman Al Safadi, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η ισχύς και η ανθεκτικότητα των στρατηγικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας. Προστίθεται πως συζητήθηκαν τα συντονισμένα βήματα στο διμερές και περιφερειακό πλαίσιο με στόχο της διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή.

Σε σχέση με την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργίας των ΗΑΕ, Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, σημειώνεται πως ο κ. Κασουλίδης μετέφερε την κατηγορηματική καταδίκη της Κύπρου για τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις από το κίνημα Ansar Allah στο Άμπου Ντάμπι. Προστίθεται πως η Κύπρος στέκει σθεναρά με αλληλεγγύη δίπλα στον στρατηγικό της εταίρο, τα ΗΑΕ, σε ό,τι αφορά ενέργειες που απειλούν την περιφερειακή σταθερότητα.

Σε ανάρτηση εξάλλου της Υπάτης Αρμοστείας της Ινδίας στη Λευκωσία αναφέρεται πως σε συνάντηση που είχαν η Ύπατη Αρμοστής, Madhumita Hazarika Bhagat, και ο κ. Κασουλίδης συζήτησαν και αναθεώρησαν το καθεστώς των άριστων διμερών σχέσεων για περαιτέρω συνεργασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Εκκενώνεται το αεροδρόμιο Πάφου - Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ακρωτήρι

LIVE: Εκκενώνεται το αεροδρόμιο Πάφου - Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ακρωτήρι

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν που απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε αμερικανικούς στόχους της περιοχής Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE