Επίσκεψη Κασουλίδη στις ΗΠΑ - Πρόγραμμα και θέματα συζήτησης

Επίσκεψη Κασουλίδη στις ΗΠΑ - Πρόγραμμα και θέματα συζήτησης

Επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, κατόπιν πρόσκλησης του Αμερικανού ομολόγου του, Άντονι Μπλίνκεν, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την 1η Φεβρουαρίου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Κασουλίδης θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ στις 30 Ιανουαρίου, και οι επαφές του στην αμερικανική πρωτεύουσα θα γίνουν στις 1 και 2 Φεβρουαρίου. Αυτή τη στιγμή γίνονται συνεννοήσεις για οριστικοποίηση όλων των επαφών που θα έχει και με άλλους επισήμους της αμερικανικής Κυβέρνησης καθώς και με άλλους αξιωματούχους, όπως Γερουσιαστές.

Στο επίκεντρο των επαφών του κ. Κασουλίδη με τον κ. Μπλίνκεν και τους άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - ΗΠΑ, το Κυπριακό, τα ενεργειακά θέματα στην περιοχή της Α. Μεσογείου και άλλα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Εξάλλου, ο κ. Κασουλίδης θα έχει μια πρώτη συνάντηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, στις Βρυξέλλες, όπου ο ΥΠΕΞ θα μεταβεί να συμμετάσχει σε συνεδρία του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του κ. Κασουλίδη ως Υπουργού Εξωτερικών και, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ κατά τη διάρκειά της αναμένεται να συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα, το Κυπριακό και ζητήματα που αφορούν την Κύπρο και απασχολούν το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Σημειώνεται πως στις επαφές αυτές αναφέρθηκε χθες βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «Προκλήσεις» του ΡΙΚ.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η 5η Σεπτεμβρίου δεν αποτελεί απλώς ακόμη μία εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ΕΔΕΚ. Αποτελεί μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, καθώς το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος-μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, όπου θα πραγματοποιηθεί το εκλογικό συνέδριο-  αναμένεται να καθορίσει, και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ΕΔΕΚ σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

BEST OF TOTHEMAONLINE