Τατάρ: «Οι Αζερμπαϊτζανοί είναι αδέρφια μας»

Τατάρ: «Οι Αζερμπαϊτζανοί είναι αδέρφια μας»

«Οι Αζερμπαϊτζανοί είναι αδέρφια μας», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ κατά την συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του στα κατεχόμενα με τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος του Αζερμπαϊτζάν, Badraddin Guliyev.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μίλησε για αγώνα του ψευδοκράτους και στενούς δεσμούς με τη "μητέρα πατρίδα Τουρκία" και τα τουρκόφωνα κράτη. Πρόσθεσε δε ότι η «νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ και η προσέγγισή του με τη Δημοκρατία της Τουρκίας μας ενέπνευσαν τα τελευταία χρόνια».

«Είμαστε ικανοποιημένοι που οι σχέσεις μας με τους αδελφούς μας από το Αζερμπαϊτζάν έχουν προχωρήσει περισσότερο και οι κοινωνικές και πολιτιστικές επαφές έχουν αυξηθεί. Το Αζερμπαϊτζάν δείχνει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για μας. Συμμετείχα σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα και έδωσα συνεντεύξεις σε πολλούς Αζέρους δημοσιογράφους. Είμαι έθνος που προερχόμαστε από την ίδια οικογένεια, μοιραζόμαστε την ίδια κουλτούρα, είμαστε κράτη που μας ενώνει το πεπρωμένο και στεκόμαστε το ένα δίπλα στο άλλο σε κάθε είδους αγώνες. Εδώ υπάρχει μια Τουρκική Δημοκρατία, την οποία σεβόμαστε όλοι».

Ο κ. Τατάρ ανέφερε επίσης ότι αυτό που επιθυμεί είναι η αύξηση των πολιτικών δεσμών στο υψηλότερο επίπεδο το συντομότερο δυνατό. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός φοιτητών από το Αζερμπαϊτζάν στα κατεχόμενα, όπως και πολλοί εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Πέφτει το πετρέλαιο μετά τη δήλωση Τραμπ «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει αρκετά σύντομα» - Φλέγεται η Μέση Ανατολή

LIVE: Πέφτει το πετρέλαιο μετά τη δήλωση Τραμπ «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει αρκετά σύντομα» - Φλέγεται η Μέση Ανατολή

Φλέγεται για 10η μέρα η Μέση Ανατολή, ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ιράν, ενώ οι IDF επιτίθενται διαρκώς στον Λίβανο. Το Ιράν απαντά με εκτοξεύσεις πυραύλων και drones προς χώρες του Κόλπου, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα σκληρύνει τα αντίποινά του. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE