Γυναίκα καταδικάστηκε σε θάνατο για «βλάσφημα» μηνύματα στο WhatsApp

Γυναίκα καταδικάστηκε σε θάνατο για «βλάσφημα» μηνύματα στο WhatsApp

Μια μουσουλμάνα καταδικάστηκε σε θάνατο σήμερα στο Πακιστάν, επειδή έστειλε ένα κείμενο και σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, που κρίθηκαν "βλάσφημα", στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp.


Η Ανέεκα Ατέεκ, ηλικίας 26 ετών, συνελήφθη τον Μάιο του 2020 και σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη επειδή ανάρτησε στο WhatsApp "βλάσφημο περιεχόμενο", μεταξύ άλλων σκίτσα, σύμφωνα με μια περίληψη της απόφασης που δημοσίευσε το δικαστήριο. Η ετυμηγορία ανακοινώθηκε στην πόλη Ραουαλπίντι (βόρεια).

Το δικαστήριο διέταξε η Ανέεκα Ατέεκ να "απαγχονιστεί", ενώ την καταδίκασε επίσης σε ποινή κάθειρξης 20 ετών. Περίπου 80 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί στο Πακιστάν για βλασφημία, εκ των οποίων οι μισοί έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ή στην εσχάτη των ποινών, σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή για τη Θρησκευτική Ελευθερία στον κόσμο.

Οι προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν πως κατηγορίες βλασφημίας διατυπώνονται συχνά καταχρηστικά με στόχο τη διευθέτηση προσωπικών διαφορών. Τον Δεκέμβριο, οργισμένο πλήθος λίντσαρε και έκαψε τον διευθυντή από τη Σρι Λάνκα ενός εργοστασίου στο Πακιστάν, αφότου τον κατηγόρησαν για βλασφημία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Είμαστε εδώ για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με ένα και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE