Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος. Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.
Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.
Δείτε λοιπόν πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.
Καμπάλα, Ουγκάντα. Ακόμα μια μέρα στη δουλειά
Η Ουγκάντα είναι μια χώρα που παλεύει με την φτώχεια, την πείνα, την ανισότητα, τον εμφύλιο διχασμό, την διαφθορά, τις θανατηφόρες ασθένειες και την εκμετάλλευση. Αυτά τα τεράστια και πολύπλοκα θέματα που δεν χωρούν σε μια ανάλυση μερικών παραγράφων. Σε αυτή την εξαθλιωμένη μεριά της Αφρικής, οι κάτοικοι παλεύουν για κάτι καλύτερο, με όποιο τρόπο μπορούν και οι ελάχιστοι τυχεροί καταφέρνουν να βρουν μια δουλειά που τουλάχιστον θα ταΐσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ. Όταν η τέχνη περνάει μηνύματα
Χρησιμοποιώντας εναλλακτικές μορφές της τέχνης συχνά μπορείς να περάσεις τα πιο ισχυρά κοινωνικά μηνύματα και να επιτύχεις την αφύπνιση. Το παραπάνω καλλιτεχνικό δρώμενο έλαβε χώρα στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών με τη συμμετοχή αστέγων, πρώην αστέγων και μαθητών Λυκείου προκειμένου να ξαναθυμίσει στην κοινωνία το τεράστιο πρόβλημα της χώρας.
Πακιστάν. Πόνος και οδύνη σε μια εικόνα
Ο Άφταμπ Μπαχάντουρ Μασίχ εκτελέστηκε την εβδομάδα που πέρασε στο Πακιστάν, 23 χρόνια μετά την καταδίκη του σε θάνατο σε ηλικία 15 ετών για ανθρωποκτονία. Όπως κατήγγειλαν οι δικηγόροι του ωστόσο οι αρχές φαίνεται να είχαν αποσπάσει τότε την ομολογία του με βασανιστήρια. Την εποχή που καταδικάστηκε ο Μασίχ επιτρεπόταν η επιβολή της θανατικής ποινής σε έναν 15χρονο. Όμως, το 2000 απαγορεύτηκε η επιβολή της σε ανθρώπους ηλικίας κάτω των 18 ετών. Στην εικόνα η αδερφή του κλαίει πάνω από το άψυχο κορμί του αδερφού της.
Γκουάν-ντονγκ, Κίνα. Νεκροταφείο ρυπογόνων οχημάτων
Σε μια ακόμη προσπάθεια να καταπολεμήσει το διογκούμενο πρόβλημα της ρύπανσης του ατμοσφαιρικού αέρα, η κυβέρνηση της Κίνας απέσυρε από τους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες ρυπογόνα οχήματα.
Σαντιάγκο, Χιλή. Σφοδρές συγκρούσεις φοιτητών-αστυνομίας
Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και καθηγητές κατέβηκαν ξανά στους δρόμους του Σαντιάγο της Χιλής, ζητώντας ισότητα στην παιδεία.
Τιχουάνα, Μεξικό. Μις Κρατούμενη 2015
Τουλάχιστον 21 νεαρές κρατούμενες ένιωσαν για λίγο βασίλισσες της ομορφιάς, καθώς πήραν μέρος σε καλλιστεία που διοργανώθηκαν στη φυλακή όπου κρατούνταν, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος επανένταξης των κρατουμένων στην κοινωνία. Η πασαρέλα στήθηκε στην φυλακή Μπάχα Καλιφόρνια της Τιχουάνα.
Οστάνδη, Βέλγιο. Παλάτια στην άμμο
Το γλυπτό στη φωτογραφία φτιάχτηκε στο πλαίσιο του μεγαλύτερου φεστιβάλ γλυπτών στην άμμο στον κόσμο. Δεκάδες καλλιτέχνες από πολλές χώρες συμμετείχαν και φέτος στο Sand Sculpture Festival στο Βέλγιο.
Παραπόταμος Γιαμούνα, Ινδία. Παιχνίδια με βουβάλια στο νερό
Ένα αγόρι παίζει με τα νερά στον ποταμό Γιαμούνα της Ινδίας και ισορροπεί πάνω στην πλάτη βουβαλιών.
Σεούλ, Νότια Κορέα. Ανησυχία για τον MERS στη Νότια Κορέα
Φόβο και ανησυχία στους πολίτες της Νότιας Κορέας έχει προκαλέσει η εξάπλωση του MERS στη Νότια Κορέα, αναγκάζοντας και την πρόεδρο της χώρας Παρκ Γκέουν Χε να αναβάλει την επίσκεψή της στις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα οι αξιωματούχοι που είναι υπεύθυνοι για θέματα υγείας επικρίνονται για έλλειψη διαφάνειας και για αποτυχία να περιορίσουν άμεσα την εξάπλωση του κορονοϊού.
Επαρχία Τζιανσού, Κίνα. Κανένα εξαφανισμένο παιδί δεν ξεχνιέται
Ο κινέζος καλλιτέχνης Li Yueling στη νέα του έκθεση παρουσιάζει ένα μείζον πρόβλημα στην Κίνα. Δεκάδες πίνακες με εξαφανισμένα παιδιά βρίσκονται παραταγμένα σε μια γκαλερί και υπενθυμίζουν υποθέσεις που δεν έκλεισαν ποτέ…
Πηγή: newsbeast.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις