Νέα επίθεση με ρουκέτες στην πρεσβεία των ΗΠΑ - Τραυματίστηκαν ένα παιδί και μια γυναίκα

Νέα επίθεση με ρουκέτες στην πρεσβεία των ΗΠΑ - Τραυματίστηκαν ένα παιδί και μια γυναίκα

Τουλάχιστον δύο ρουκέτες Κατιούσα εκτοξεύτηκαν σήμερα προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, αλλά καταρρίφθηκαν πριν φτάσουν στο κτιριακό συγκρότημα, χωρίς να προκληθούν θύματα ή ζημιές, δήλωσαν δύο ιρακινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι που μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, δεν υπεισήλθαν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού στρατού, η επίθεση με ρουκέτα κατά της πρεσβεία των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένα παιδί και μια γυναίκα. Είναι σπάνια περίπτωση Ιρακινοί να τραυματιστούν σε ένα τέτοιο περιστατικό.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρεται σε λεπτομέρειες της επίθεσης αλλά σημειώνει ότι η μια ρουκέτα έπεσε σε σχολείο, ενώ δεν διευκρινίζει κατά πόσον είναι αυτή η ρουκέτα που τραυμάτισε το παιδί και την γυναίκα. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τη νύχτα.

Πολλές επιθέσεις, για ορισμένες από τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν παραστρατιωτικές οργανώσεις που στηρίζονται από το Ιράν, είχαν στόχους φέτος βάσεις ή εγκαταστάσεις που φιλοξενούν στρατιωτικό και διπλωματικό προσωπικό των ΗΠΑ, χωρίς πάντως να προκληθούν θύματα.

Φιλο-ιρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες παρόμοιες επιθέσεις, προκαλώντας ως επί το πλείστον μικρής κλίμακας ζημιές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE