Η Κύπρος εξέδωσε 10ετές ομόλογο ύψους €1 δισ με απόδοση 1% - Στα €8 δισ οι προσφορές

Η Κύπρος εξέδωσε 10ετές ομόλογο ύψους €1 δισ με απόδοση 1% - Στα €8 δισ οι προσφορές

Στο 1% διαμορφώθηκε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΕΜΤΝ, που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία στις διεθνείς αγορές, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά σχεδόν οκτώ φορές.


Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, με την έκδοση αυτή η Κυπριακή Δημοκρατία άντλησε ποσό ύψους €1 δισεκατομμυρίου, με τις προσφορές να διαμορφώνονται στα €7,8 δισ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αρχική καθοδήγηση από τους συμβούλους της έκδοσης προνοούσε απόδοση 75 μονάδες βάσης πάνω από την τιμή αναφοράς (midswap), που αντιστοιχεί σε περίπου 1,10%, ενώ η ζήτηση φαίνεται να ώθησε καθοδικά την απόδοση η οποία υποχώρησε στις 65 μονάδες βάσεις πάνω από την τιμή αναφοράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Πενταμερή: Τα αποτελέσματα κρίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση - «Βλέπουμε μια μικρή πρόοδο»

ΠτΔ για Πενταμερή: Τα αποτελέσματα κρίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση - «Βλέπουμε μια μικρή πρόοδο»

Σε δηλώσεις προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης, μετά την ολοκλήρωση του τελικού μέρος της διαδικασίας της Ολομέλειας στο πλαίσιο της άτυπης Οενταμερούς επί του Κυπριακού στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE