ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Προχωρά σε δηλώσεις σήμερα ο Χατζηπαντέλας - Νέα δεδομένα στο τραπέζι για όσους νοσούν

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Προχωρά σε δηλώσεις σήμερα ο Χατζηπαντέλας - Νέα δεδομένα στο τραπέζι για όσους νοσούν

Στο ακουστικό παραμένουν όλοι για τις νέες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Oι δηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 4 το απόγευμα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Προηγουμένως θα έχει σύσκεψη με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας στις 14:30 το μεσημέρι, με σκοπό να αξιολογήσουν την επιδημιολογική εικόνα.

Όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, δεν φαίνεται να προχωράμε σε αυστηρότερα μέτρα καθώς θέλουν να δώσουν χρόνο στα μέτρα που πάρθηκαν τις προηγούμενες μέρες και είναι τώρα σε ισχύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας εξετάζεται να μειωθούν οι μέρες καραντίνας για τα άτομα που νοσούν με covid-19 και από 10 μέρες να μένουν σε αυτοπεριορισμό 7 μέρες.

Αυτό όμως αν «κλειδώσει» για τα άτομα που έλαβαν τουλάχιστον δυο δόσεις εμβολίου, ενώ στους ανεμβολίαστους πολίτες ή σε όσους έχουν μόνο μια δόση εμβολίου δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι και θα είναι σε καραντίνα 10 μέρες, όπως ισχύει και τώρα.

Στο συρτάρι φαίνεται να παραμένει η σκέψη για επιστροφή του «κέρφιου», δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας από μια συγκεκριμένη ώρα το βράδυ και μετά, που όπως πρώτο σας ενημέρωσε το ThemaOnline, ήταν από τα μέτρα που εξετάστηκαν στην προηγούμενη σύσκεψη, αλλά τελικά προτίμησαν να μην προχωρήσουν σε αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι μέτρα θα εισηγηθούν οι ειδικοί στον Χατζηπαντέλα - Έρχονται ανατροπές στην καραντίνα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και σαφές μήνυμα ενότητας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης, μιλά στο ThemaOnline για την επανεκκίνηση του κόμματος ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της 9ης Νοεμβρίου.Τονίζει πως «κανείς δεν περισσεύει», απευθύνει κάλεσμα επιστροφής σε παλιά στελέχη και δηλώνει έτοιμος να δώσει τη μάχη των Βουλευτικών εκλογών του 2026. Παράλληλα, αποκαλύπτει τους έξι πολιτικούς πυλώνες της ΕΔΕΚ για την επόμενη μέρα και στέλνει μήνυμα πίστης στις αρχές και τις αξίες του κόμματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η γροθιά που μας ενώνει, είναι πιο δυνατή από όσα μας χωρίζουν».

BEST OF TOTHEMAONLINE