Θετικά νέα από Βρετανία - Πέμπτη ημέρα με μείωση κρουσμάτων

Θετικά νέα από Βρετανία - Πέμπτη ημέρα με μείωση κρουσμάτων

Σε 142.224 ανήλθαν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 10/1.

Πρόκειται για απολογισμό ελαφρώς αυξημένο (κατά 752) σε σχέση με τα κρούσματα της Κυριακής, αλλά για πέμπτη συνεχή ημέρα μειωμένο σε σχέση με μία εβδομάδα πριν, συγκεκριμένα κατά περίπου 10% σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα.

Γενικότερα ο ρυθμός μείωσης των κρουσμάτων έχει πέσει σημαντικά. Σε κυλιόμενη επταήμερη βάση η αύξηση είναι της τάξης μόλις του 1%.

Οι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν στο 24ωρο ήταν 77. Το τελευταίο επταήμερο οι θάνατοι από κορωνοϊό είναι αυξημένοι κατά σχεδόν 50% σε σχέση με το προηγούμενο αντίστοιχο διάστημα.

Οι νοσηλευόμενοι φορείς Covid αυξήθηκαν ελαφρώς σε 18.665 με βάση στοιχεία έως και την Παρασκευή. Μέσα σε μία εβδομάδα οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί κατά 23%, αλλά στο ίδιο διάστημα οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί κατά 5%, πέφτοντας πλέον στους 844.

Στο πεδίο των εμβολιασμών, η τρίτη δόση έχει χορηγηθεί σε 35.664 εκατομμύρια πολίτες. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 62% των πολιτών άνω των 12 ετών ή σε περισσότερο από 67% των ενηλίκων.

Τη δεύτερη δόση έχουν κάνει 47.718 εκατομμύρια κάτοικοι, δηλαδή το 83% των άνω των 12 ετών ή το 88% των ενηλίκων.

Την πρώτη δόση έχουν κάνει σχεδόν 52 εκ. κάτοικοι, δηλαδή το 90,4% των άνω των 12 ετών ή το 92% των ενηλίκων.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Ακόμα μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη έλαβε τέλος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΓ των ΗΕ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, ωστόσο το μόνο θετικό συμπέρασμα από τη Νέα Υόρκη, είναι πως το κυπριακό παραμένει «ζωντανό» μέχρι τις λεγόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, τον Οκτώβριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE