«Βροχή» τα πρόστιμα από τις κάμερες τροχαίας – Πότε αναμένεται να εγκατασταθούν περισσότερες κάμερες

«Βροχή» τα πρόστιμα από τις κάμερες τροχαίας – Πότε αναμένεται να εγκατασταθούν περισσότερες κάμερες

Σε εφαρμογή τέθηκαν από 1η Ιανουαρίου οι κάμερες τροχαίας δίνοντας τέλος στην περίοδο χάριτος στους Κύπριους οδηγούς.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Υπεύθυνο Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας Χάρης Ευρυπίδου, μιλώντας στην εκπομπή , «Μέρα Μεσημέρι» ανέφερε ότι οι καταγγελίες οδηγών από τις κάμερες είναι χιλιάδες.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι 5222 καταγγελίες καταγράφηκαν από τις κινητές κάμερες.

«Έχουν μειωθεί σε σχέση με τις προηγούμενες καταγραφές γύρω στο μισό και πιο κάτω. Είναι ευχάριστο από όλες τις απόψεις. Φαίνεται οι οδηγοί να συμμορφώνονται», τόνισε ο κύριος Ευρυπίδου.

«Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν ταχύτητες. Ενεργοποιούνται πρωτίστως από την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και αν υπάρχουν παραβάσεις για ζώνη και κράνος τότε γίνεται η καταγραφή για τη δεύτερη παράβαση», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας ο Βοηθός Υπεύθυνος Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι αν εγκριθεί το δεύτερο κομμάτι θα αρχίσει η εγκατάσταση κι άλλων 20 σταθερών καμερών και η συμπλήρωση των 20 κινητών.

«Με 4 που έχουμε τώρα κινητές θα έχουμε ακόμα 16. Θα γίνει στο διάστημα της επόμενης φάσης που συμπληρώνεται σε 6 μήνες»

«Η ημερομηνία πληρωμής του προστίμου αρχίζει από την ημέρα που θα το παραλάβουν και είναι 45 μέρες», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα: 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE