Επιστρέφει ο Κωστρίκης για Deltacron: «Δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα που κατέχουμε»

Επιστρέφει ο Κωστρίκης για Deltacron: «Δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα που κατέχουμε»

Μετά τις δηλώσεις του Γκίκα Μαγιορκίνη για τεχνικό λάθος από το εργαστήριο και την ομάδα του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, δρ. Λεόντιου Κωστρίκη, για τη διάγνωση της Deltacron στην Κύπρο, ο Δρ. Κωστρίκης σημειώνει η εν λόγω δήλωση είναι λανθασμένη, βεβιασμένη και επιστημονικά ανήθικη.

Όπως εξήγησε στο sigmalive, «δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα που κατέχουμε». Ακόμη, ανέφερε πως τα εν λόγω αποτελέσματα της έρευνας για την Deltacron θα αποσταλούν και στην Ελλάδα σε διακεκριμένο επιστήμονα, «για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές».

Πρόσθεσε πως «πέραν των 25 ατόμων που εντοπίστηκαν στην Κύπρο και έχουν όλες τις Όμικρον μεταλλάξεις στο αμινοτελικό άκρο της πρωτεΐνης S, έχουμε βρει και άλλους 52 που έχουν διαφορετικούς αριθμούς πολυμορφισμών στο σημείο».

Όπως εξήγησε «αυτοί οι 52 είναι σε 12 διαφορετικές γενεαλογίες του Δέλτα». «Πώς είναι δυνατόν να είναι λάθος;» διερωτήθηκε.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπήρχε εξελικτική πίεση κάποιου αρχέγονου Δέλτα, να δημιουργήσει πολυμορφισμούς όπως το Όμικρον και εξελίχθηκαν οι γενεαλογίες Deltacron», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Σε μία από τις κρισιμότερες συγκυρίες για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που θέτει η Τουρκία του Ερντογάν για να ασκήσουν κυριαρχικά δικαιώματα όπως η χάραξη ΑΟΖ και η κατασκευή του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απαντά σε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης από την Έμη Λιβανίου και τον Τέρενς Κουίκ.