Αναζητεί $2 δισ. η εταιρεία φυσικού αερίου Τουρκίας για αποπληρωμή υποχρεώσεων προς Gazprom και αλλού

Αναζητεί $2 δισ. η εταιρεία φυσικού αερίου Τουρκίας για αποπληρωμή υποχρεώσεων προς Gazprom και αλλού

Προσπάθειες να συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια για να αποπληρώσει τιμολόγιο που αφορά εισαγωγές ενέργειας το οποίο λήγει στις αρχές του τρέχοντος έτους, μετά την άνοδο των τιμών της ενέργειας και την κατάρρευση της τουρκικής λίρας, καταβάλλει η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Boru Hatlari ile Petrol Tasima AS, γνωστή ως Botas, αναζητά δάνειο περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να καλύψει επικείμενες πληρωμές, με ορισμένα από τα χρέη της να οφείλονται στη ρωσική Gazprom PJSC, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, η τουρκική εταιρεία έχει εξασφαλίσει ποσό μόνο περίπου 5 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (365 εκατομμύρια δολάρια) μέχρι στιγμής από μια ομάδα εγχώριων δανειστών, πολύ λιγότερο από τις ανάγκες της για το έτος, δήλωσαν άτομα, τα οποία δεν ήθελαν να κατονομαστούν επειδή οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές.

Σημειώνει ότι δεν έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε σχέση με την υπόλοιπη χρηματοδότηση της εταιρείας, ενώ οι τουρκικές τράπεζες είναι απρόθυμες να παραχωρήσουν δάνεια σε ξένο νόμισμα.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE