Καθαγιασμός των υδάτων μετά από τρία χρόνια στην πόλη της Λεμεσού

Καθαγιασμός των υδάτων μετά από τρία χρόνια στην πόλη της Λεμεσού

Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων, αλλά με λαμπρότητα, η Λεμεσός γιόρτασε σήμερα τα Θεοφάνεια, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θαλάσσια περιοχή του παλιού λιμανιού να επιστρέφει μετά από τρία χρόνια.

Της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας, προέστη ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, στην παρουσία βουλευτών και των τοπικών αρχών, ενώ ακολούθησε πορεία προς την αποβάθρα του παλιού λιμανιού - υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού - και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Αρκετοί ήταν αυτοί που αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του Μητροπολίτη Λεμεσού, ο οποίος σε δήλωσή του ευχήθηκε χρόνια πολλά και «ο Θεός να φωτίσει τον κόσμο όλο και εμάς».

Ο καθαγιασμός των υδάτων στη θάλασσα της Λεμεσού πραγματοποιήθηκε τελευταία φορά το 2018, καθώς τον επόμενο χρόνο ακυρώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ ακολούθησε η πανδημία και οι περιορισμοί στους εορτασμούς εντός των εκκλησιών.

Σε δήλωση του, εξάλλου, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης είπε πως, «είμαστε ξανά στη θάλασσα της Λεμεσού, σε αυτήν την ιστορική αποβάθρα για να αγιάσει ο Μητροπολίτης μας τα νερά της Λεμεσού και τη Λεμεσό ολόκληρη».

«Ας ευχηθούμε ότι αυτά τα Θεοφάνεια, αυτός ο αγιασμός των υδάτων, θα είναι και η αρχή του τέλους της πανδημίας, που μαστίζει τον τόπο και τον κόσμο όλο», ανέφερε και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά «και έναν καλό χρόνο, με υγεία και χαρά για όλο τον κόσμο».

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE