Επεισόδια Χλώρακα: Για μαζικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι κάτοικοι - Περιπολίες ΜΜΑΔ στην περιοχή

Επεισόδια Χλώρακα: Για μαζικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι κάτοικοι - Περιπολίες ΜΜΑΔ στην περιοχή

Δεν μπορεί να γίνει ενσωμάτωση σε «συνθήκες γκέτο» αλλά μέσα από τη σωστή διασπορά ατόμων, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας, Νικόλας Λιασίδης, ενώ είπε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα τις επόμενες μέρες, οι κάτοικοι της περιοχής προτίθενται να προχωρήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις και κλείσιμο του δρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Λιασίδης ανέφερε πως το μήνυμα που στέλνει η κοινοτική αρχή της Χλώρακας είναι πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, ώστε να κλείσει συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών που φιλοξενεί 500-600 άτομα, παρά το σχετικό διάταγμα του Υπουργείου Εσωτερικών της 3 Δεκεμβρίου 2020, το οποίο απαγορεύει την εγκατάσταση πρόσθετων αιτητών πολιτικού ασύλου.

Δυστυχώς, παρατήρησε, «παραβιάζεται το συγκεκριμένο διάταγμα πολλάκις και προκλητικά» και κάλεσε το κράτος να παρέμβει.

Πρόσθεσε επίσης πως ύστερα από ενημέρωση που έτυχαν, μετά και το χτεσινό επεισόδιο, τις επόμενες μέρες θα περιπολεί και η ΜΜΑΔ στην περιοχή της Χλώρακας.

Αναφερόμενος στο χτεσινό επεισόδιο ο κ. Λιασίδης είπε πως για ακόμη μια φορά χτες έζησαν «σκηνές τρόμου» λόγω μιας ομάδας ατόμων, που ήταν οπλισμένα με ξύλα, πέτρες και μπαλτάδες, και παρενοχλούσαν διερχόμενα αυτοκίνητα, με τον κοινοτάρχης να λέει πως δεν νιώθουν ασφάλεια στην Χλώρακα.

Για το συγκρότημα στο οποίο διαμένουν 500-600 πρόσωπα, το οποίο, όπως είπε, με σχετικό διάταγμα της Επάρχου Πάφου κρίνεται ακατάλληλο, είπε πως έχει δοθεί προφορική οδηγία δύο μηνών για συμμόρφωση του διαχειριστή με υπόδειξη της Επάρχου, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάφο υπό βροχή - Το άρμα με το μαγεμένο δάσος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Εκοιμήθη ο πατήρ Γεώργιος: Πένθος σε κοινότητα της Λευκωσίας - Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του
Τι συμβαίνει στο Παιδοογκολογικό; Διαρροές νερού, έντονος θόρυβος- Οι εξηγήσεις του ΟΚΥπΥ
Ανθρωπιστικός Διάδρομος: Μεταφορά γευμάτων από την Κύπρο στη Γάζα – «Συνεργασία για να φτάσουμε σε οικογένειες» - Δείτε βίντεο
Θρίλερ στη Λάρνακα: Αντικρουόμενες εκδοχές για τον θάνατο 72χρονης - Τι λέει η εγγονή, τι απαντά ο ΟΚΥπΥ - Βίντεο
Τρόμος σε πτήση: Κινητήρας εξερράγη στον αέρα, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση, δείτε βίντεο
Άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

 

 

 

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Τη νομοθετική τροποποίηση του περί Αρχείο Πληθυσμού Νόμου ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, δίνοντας το δικαίωμα στους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες να ψηφίζουν στις Εκλογές ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο με βάση τον τόπο διαμονής τους όσο και με βάση τον τόπο εκτοπισμού τους, κατ’ αντίστοιχο τρόπο που ισχύει για τους εκ πατρογονίας εκτοπισθέντες.

BEST OF TOTHEMAONLINE