«Σύμβουλος δικαιοσύνης» στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα - Αντιδράσεις για τον διορισμό

«Σύμβουλος δικαιοσύνης» στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα - Αντιδράσεις για τον διορισμό

«Σύμβουλος δικαιοσύνης» διορίστηκε στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και το άτομο αυτό θα ασχολείται με θέματα όπως η συνδρομή στην απόδοση δικαιοσύνης και η έκδοση υπόπτων.

Την είδηση επιβεβαιώνουν στις ιστοσελίδες τους η εφημερίδα Οζγκιούρ και η Γενί Ντουζέν με τη δεύτερη να σημειώνει ότι στην «πρεσβεία» υπάρχουν ήδη «σύμβουλοι» για θέματα παιδείας, εσωτερικών και οικονομίας.

Η διαδικτυακή Οζγκιούρ γράφει ότι αυτό συμβαίνει ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για δημιουργία «υπουργείου δικαιοσύνης», ιδέα που ρίχτηκε στο τραπέζι στο πλαίσιο των προσπαθειών της Τουρκίας να καταλάβει και τη δικαιοσύνη στα κατεχόμενα .

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη στα κατεχόμενα ενοχλεί το ΑΚΡ», φαίνεται ξεκάθαρα και από ορισμένες δηλώσεις στις οποίες προβαίνει για τη δικαιοσύνη μας ειδικά ο Πρόεδρος της Τουρκίας Έρντογαν σε διάφορα χρονικά διαστήματα. Εν μέσω αυτών των φημών, δημιούργησε ερωτηματικά στο μυαλό μια εξέλιξη που συνέβη τις προάλλες.»

Η Κίπρις ποστασί γράφει ότι η υποψήφια «βουλευτής» του ΡΤΚ και μέλος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ένωσης δικηγορικών συλλόγων, Ασλί Μουράτ δήλωσε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η «ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» είναι απολύτως αναγκαία για να διασφαλιστούν όχι μόνο τα «δικαστήρια», αλλά και η πολιτική και η «δημοκρατία».

Επισημαίνοντας το «άρθρο 136» του «συντάγματος», η κ. Μουράτ υπενθύμισε ότι σε αυτό αναφέρεται πως όταν λαμβάνουν τις «ανεξάρτητες και σε αρμονία με το δίκαιο» αποφάσεις τους οι δικαστές, δεν μπορεί να τους δοθεί οδηγία από κανέναν, δεν μπορεί να τους σταλεί εγκύκλιος και δεν μπορεί να προβεί κανείς σε εισήγηση και παρότρυνση προς αυτούς.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάφο υπό βροχή - Το άρμα με το μαγεμένο δάσος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Εκοιμήθη ο πατήρ Γεώργιος: Πένθος σε κοινότητα της Λευκωσίας - Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του
Τι συμβαίνει στο Παιδοογκολογικό; Διαρροές νερού, έντονος θόρυβος- Οι εξηγήσεις του ΟΚΥπΥ
Ανθρωπιστικός Διάδρομος: Μεταφορά γευμάτων από την Κύπρο στη Γάζα – «Συνεργασία για να φτάσουμε σε οικογένειες» - Δείτε βίντεο
Θρίλερ στη Λάρνακα: Αντικρουόμενες εκδοχές για τον θάνατο 72χρονης - Τι λέει η εγγονή, τι απαντά ο ΟΚΥπΥ - Βίντεο
Τρόμος σε πτήση: Κινητήρας εξερράγη στον αέρα, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση, δείτε βίντεο
Άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

 

 

 

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Τη νομοθετική τροποποίηση του περί Αρχείο Πληθυσμού Νόμου ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, δίνοντας το δικαίωμα στους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες να ψηφίζουν στις Εκλογές ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο με βάση τον τόπο διαμονής τους όσο και με βάση τον τόπο εκτοπισμού τους, κατ’ αντίστοιχο τρόπο που ισχύει για τους εκ πατρογονίας εκτοπισθέντες.

BEST OF TOTHEMAONLINE