Μετάλλαξη Όμικρον – Ποιο δερματικό πρόβλημα μπορεί να σημαίνει λοίμωξη από τη νέα παραλλαγή

Μετάλλαξη Όμικρον – Ποιο δερματικό πρόβλημα μπορεί να σημαίνει λοίμωξη από τη νέα παραλλαγή

Τα συμπτώματα της Όμικρον μπορεί να θυμίζουν συχνά απλό κρυολόγημα, ωστόσο η νέα παραλλαγή μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στο δέρμα.

Όπως συνέβαινε και με τα προηγούμενα στελέχη του κοροναϊού, η Όμικρον μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλέσει εξανθήματα.

Σύμφωνα με τη βρετανική μελέτη Zoe Covid , σχεδόν το 9% των ανθρώπων που μολύνονται από κοροναϊό εμφανίζουν εξάνθημα, το οποίο χωρίζεται σε δύο κατηγορίες.

Το πρώτο είναι η κνίδωση, η οποία εκδηλώνεται ως μικρά εξογκώματα που μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε περιοχή του δέρματος και εξαφανίζονται μέσα σε μερικές ώρες. Συνήθως προκαλούν έντονη φαγούρα.

Το δεύτερο είδος εξανθήματος θυμίζει τη θερινή ιδρώα, μικρά, κόκκινα εξογκώματα που εμφανίζονται συχνότερα στους αγκώνες, τα γόνατα και τα πέλματα. Μπορεί να διαρκέσουν ημέρες ή εβδομάδες.

Ένα άλλο σύμπτωμα της Όμικρον και γενικά του κοροναϊού είναι το λεγόμενο «δάχτυλο Covid», επώδυνες βλάβες που θυμίζουν χιονίστρες στα δάχτυλα των ποδιών και σπανιότερα των χεριών

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως  το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».

BEST OF TOTHEMAONLINE