Μετάλλαξη Όμικρον – Ποιο δερματικό πρόβλημα μπορεί να σημαίνει λοίμωξη από τη νέα παραλλαγή

Μετάλλαξη Όμικρον – Ποιο δερματικό πρόβλημα μπορεί να σημαίνει λοίμωξη από τη νέα παραλλαγή

Τα συμπτώματα της Όμικρον μπορεί να θυμίζουν συχνά απλό κρυολόγημα, ωστόσο η νέα παραλλαγή μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στο δέρμα.

Όπως συνέβαινε και με τα προηγούμενα στελέχη του κοροναϊού, η Όμικρον μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλέσει εξανθήματα.

Σύμφωνα με τη βρετανική μελέτη Zoe Covid , σχεδόν το 9% των ανθρώπων που μολύνονται από κοροναϊό εμφανίζουν εξάνθημα, το οποίο χωρίζεται σε δύο κατηγορίες.

Το πρώτο είναι η κνίδωση, η οποία εκδηλώνεται ως μικρά εξογκώματα που μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε περιοχή του δέρματος και εξαφανίζονται μέσα σε μερικές ώρες. Συνήθως προκαλούν έντονη φαγούρα.

Το δεύτερο είδος εξανθήματος θυμίζει τη θερινή ιδρώα, μικρά, κόκκινα εξογκώματα που εμφανίζονται συχνότερα στους αγκώνες, τα γόνατα και τα πέλματα. Μπορεί να διαρκέσουν ημέρες ή εβδομάδες.

Ένα άλλο σύμπτωμα της Όμικρον και γενικά του κοροναϊού είναι το λεγόμενο «δάχτυλο Covid», επώδυνες βλάβες που θυμίζουν χιονίστρες στα δάχτυλα των ποδιών και σπανιότερα των χεριών

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Βλέπει Γκουτέρες η Ολγκίν - «Σοβαρές συζητήσεις πριν συγκληθεί διάσκεψη 5+1»

Κυπριακό: Βλέπει Γκουτέρες η Ολγκίν - «Σοβαρές συζητήσεις πριν συγκληθεί διάσκεψη 5+1»

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αυτή τη βδομάδα η Προσωπική του Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν και αναμένεται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.