Το 2017 ανοίγει το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου (Φώτο)

Το 2017 ανοίγει το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου (Φώτο)

Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο σκοπεύει να κατασκευάσει η Σαουδική Αραβία μέχρι το 2017.

Το ξενοδοχείο Abraj Kudai όπως θα ονομάζεται αναμένεται να έχει 10.000 δωμάτια και σουίτες περίπου 686.000 τετραγωνικών ποδιών. Θα είναι τεσσάρων με πέντε αστέρων και η κατασκευή του αναμένεται να κοστίσει 3,5 δισ. δολάρια.

Το Abraj Kudai θα χτιστεί σε προνομιακή θέση, κοντά στο Masjid al-Haram, το μεγαλύτερο τζαμί του κόσμου, στοχεύοντας στους πλούσιους μουσουλμάνους που θα επισκέπτονται την Μέκκα για προσκύνημα.

Μεταξύ των λοιπών ανέσεων που θα προσφέρει το ξενοδοχείο, θα διαθέτει επίσης 70 εστιατόρια, ένα εμπορικό κέντρο, ένα συνεδριακό κέντρο, χώρους προσευχής αλλά και ορόφους αποκλειστικά για βασιλείς.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Dar Al-Handasah, την κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, το ξενοδοχείο θα διαθέτει 12 πύργους από τους οποίους οι δέκα θα έχουν δωμάτια τεσσάρων αστέρων, ενώ τα άλλα δύο δωμάτια πέντε αστέρων.

 

Οι εσωτερικοί χώροι θα σχεδιαστούν από την εταιρεία Areen Hospitality Group του Λονδίνου.

to-megalitero-ksenodoxeio-tou-kosmou_2

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι τιμές των δωματίων ωστόσο, εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα υψηλές, δεδομένου ότι καθένας από τους 12 πύργους θα διαθέτει ακόμα και ελικοδρόμιο για όποιους επιθυμούν να επισκέπτονται το ξενοδοχείο από αέρος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.