Συνεργατισμός: Καταχώρησε έφεση στην απόφαση αθώωσης δέκα προσώπων ο Γενικός Εισαγγελέας

Συνεργατισμός: Καταχώρησε έφεση στην απόφαση αθώωσης δέκα προσώπων ο Γενικός Εισαγγελέας

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, υπέβαλη έφεση στην απόφαση του Δικαστηρίου για αθώωση των δέκα νομικών και φυσικών προσώπων για την υπόθεση Συνεργατισμού. 

Με ανακοίνωση της η Νομική Υπηρεσία γνωστοποίησε ότι σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου καταχωρήθηκαν ποινικές εφέσεις από τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη εναντίον της αθωωτικής απόφασης του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ημερ. 16/12/2021, στην υπόθεση που αφορά σε δάνεια από την ΣΠΕ Στροβόλου.

Υπενθυμίζεται ότι τα δέκα πρόσωπα κρίθηκαν αθώα από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αναφορικά με την ποινική πτυχή της υπόθεσης κατάρρευσης του Συνεργατισμού.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν οι Δημητράκης Σταύρου, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, Μαρία Χλωρακιώτου, Καρολίνα Αγγελοπούλου, Μαρία Χρυσάνθου, Κωνσταντίνος Λύρας, Γιώργος Μαυρέας και οι εταιρείες Detiero Enterprises Ltd, CHL Enterprises Ltd και Ktimatiki kotrona Ltd.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης περιλάμβανε 48 κατηγορίες που αφορούσαν αδικήματα συνωμοσίας προς καταδολίευση, απόσπασης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, ψευδών λογαριασμών, αθέμιτης κτήσης περιουσίας, κατάχρησης εξουσίας καθώς και αδικήματα συγκάλυψης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα αδικήματα προέκυψαν κατά τη σύναψη επτά δανείων από τη ΣΠΕ Στροβόλου με παράνομο τρόπο. Όλοι οι κατηγορούμενοι στις 24/10/2019 απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.