Θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, συζήτησε η Πρόεδρος της Βουλής με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές

Θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, συζήτησε η Πρόεδρος της Βουλής με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές

Θέματα ειδικού και ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, συζήτησε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές, σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε την Τρίτη, στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας πρωτοβουλίας της για ενίσχυση της θεσμικής συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και των Κυπρίων Ευρωβουλευτών.

 

Όπως ανακοινώθηκε από τη Βουλή, κατά το γεύμα έγινε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τους τρόπους επίλυσης των πρακτικών προβλημάτων που αναφύονται κατά την εξέταση θεμάτων ευρωπαϊκής φύσεως στο εθνικό κοινοβουλευτικό επίπεδο και στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στο ίδιο πλαίσιο εκφράστηκε η ομόθυμη βούληση όλων για τη θεσμοθέτηση τακτικής επικοινωνίας, ώστε να υπάρχει έγκαιρη ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που απασχολούν την επικαιρότητα και να καταστεί αποτελεσματικότερο το υφιστάμενο πλαίσιο εξέτασης τέτοιων θεμάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE