Καταγγελία για Ερντογάν: Πούλησε στο Κατάρ το «δικαίωμά» του για γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Καταγγελία για Ερντογάν: Πούλησε στο Κατάρ το «δικαίωμά» του για γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο Γενικός Γραμματέας της συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, λέγοντας ότι προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν μεταβίβασε στο Κατάρ για 20 δισεκατομμύρια δολάρια το «δικαίωμά» του να διεξάγει γεωτρήσεις στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Σύμφωνα με την «Αβρούπα», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε χθες, ο κ. Ελτζίλ αναφέρει ότι με το γεγονός ότι έναντι 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων η Τουρκία παρέμεινε σιωπηλή στις έρευνες της εταιρείας Qatar Petroleum στο οικόπεδο 5 της κυπριακής ΑΟΖ, βιώνουμε το καλύτερο παράδειγμα του γεγονότος ότι οι Τουρκοκύπριοι κρατούνται πολιτικά όμηροι εκ μέρους της Τουρκίας.

Σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος Έρντογαν και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) κάνουν πολιτική μέσω των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων την ώρα που τους οδήγησαν στην φτώχεια αναγκάζοντάς τους να χρησιμοποιούν την τουρκική λίρα (ΤΛ), ο Ελτζίλ επισημαίνει ότι «σήμερα γίνεται καλύτερα αντιληπτό γιατί ρίχθηκε επί τάπητος η πολιτική της γαλάζιας πατρίδας και των δύο χωριστών κυρίαρχων κρατών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE