Έτσι μας αφήνει ο καιρός να κάνουμε Χριστούγεννα - Αναλυτικά η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Έτσι μας αφήνει ο καιρός να κάνουμε Χριστούγεννα - Αναλυτικά η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Σχετικά ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή, μέχρι την Παρασκευή.

Σήμερα, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικά ελαφρές βροχές και στα ψηλότερα ορεινά τοπική ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά δυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια αλλά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα υπάρχει τοπικά παγετός.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος, αλλά στα παράλια ή και στα ορεινά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ αλλά στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα υπήνεμα, αλλά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα ανατολικά και στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά και στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός, ενώ παγετός δυνατό να σχηματιστεί τοπικά και στο εσωτερικό, τις αυγινές ώρες.

Την Παρασκευή, το Σάββατο, ημέρα των Χριστουγέννων, και την Κυριακή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, παραμένοντας λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 22 εκατοστά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE